Skip to content
Fotocredit: PR

unieke muziekuitvoering Johanna Roepman en Ferdinand Bordewijk

Natuurlijk Nicole
10 augustus 20242 minute read

Samen met KunstPost biedt Natuurlijk Nicole 3 cycli (voordracht, wandeling, workshop) aan rondom 3 kunstenaars met een band met Haagse Hout: Hans Arp, Vincent van Gogh en Ferdinand Bordewijk. Arp en Van Gogh zijn al voorbij en waren verrassend en zeer geanimeerd, wellicht volgt er nog een extra ARP ochtend bij museum Beelden aan Zee….

Dus is het nu tijd om aandacht te besteden aan het zéér creatieve echtpaar Bordewijk! Vanaf hun huwelijk in 1914 woonden zij in de wijk Bezuidenhout (thans Haagse Hout) op meerdere adressen kwamen zij terecht en groeide hun gezin op.

Johanna Bordewijk-Roepman specialiseerde zich geheel autodidactisch op het componeren van muziek en schrijven van liederen, ook Ferdinand was muzikaal maar hij legde zich toe op de taal en schreef vele boeken, waaronder Karakter een van zijn bekendste werken.

Bij deze cyclus van 3 data beginnen we met Johanna Roepman

Woensdag 28 augustus

Over Johanna Bordewijk-Roepman en meer Haagse Houtse vrouwen, haar  verhaal als componiste en vrouw van Bordewijk gevolgd door een korte unieke muziekuitvoering door Eva de Vries (violiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest) en Peter Le Feber (muziekdocent Muziekacademie Den Haag op piano).

Aansluitend volgt een wandeling door de wijk Mariahoeve/rand Bezuidenhout met aandacht voor opmerkelijke Haagse Houtse vrouwen.

De volgende datum is 17 september waarop er een Lezing over het gezin Bordewijk in Bezuidenhout zal worden verzorgd door het Bordewijkgenootschap. En vervolgens sluiten we op 2 oktober dit Kunstproject af met een wandeling langs de woonplekken in de wijk waar zij gewoond en gewerkt hebben.

Tags

Den HaagFerdinand BordewijkHaagse HoutJohanna RoepmanNatuurlijk NicoleRegioVoordrachtWandelingWorkshop
Gerelateerde artikelen
Back To Top