Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Pixabay

Onderzoek Rekenkamer naar uitvoering gemeentelijke taken voor statushouders en gezinsmigranten

Rekenkamer WVOLV
12 augustus 202453 second read

Wat zijn de (wettelijke) rollen, taken en activiteiten van de gemeente voor statushouders en gezinsmigranten, hoe wordt dit ingevuld in de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg en wat zijn hierbij de knel- en verbeterpunten? 

Deze vragen laat de Rekenkamer WVOLV onderzoeken door wetenschappelijk onderzoeksbureau Verwey-Jonker. De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar van 2025 verwacht. 

De onderzoekers praten onder andere met wethouders, gemeenteambtenaren, inburgeringsconsulenten en aanbieders van taalcursussen.  

Gemeenten hebben onder meer verantwoordelijkheden op het gebied van inburgering en van huisvesting van statushouders en gezinsmigranten. Dit onderzoek moet een beter inzicht verschaffen in het beleid rond statushouders en gezinsmigranten, de uitvoering ervan en van mogelijkheden om hierop te kunnen sturen. 

Het onderzoeksonderwerp valt onder het thema ‘sociaal domein’; één van de vier leidende thema’s uit het Onderzoeksplan 2023-2024 van de Rekenkamer. 

De gemeenteraden zijn op 31 juli 2024 met een brief geïnformeerd over de start van het onderzoek. 

Meer info: 

Tags

Gemeentelijke takenGezinsmigrantenOnderzoekRekenkamerStatushoudersWassenaarWVOLV
Gerelateerde artikelen
Back To Top