Skip to content
The Clarks. Fotocredit: PR

Weer veel variatie bij Plein Musique

Plein Musique
14 augustus 20242 minute read

Het einde van de zomer nadert, maar dat betekent in Wassenaar ook dat Plein Musique snel dichterbij komt. Veel vaste bezoekers betreuren dat de reeks van concerten zich niet zoals vroeger uitstrekt over vier zondagen, maar noodgedwongen is teruggebracht tot twee dagen.

Om dat een beetje goed te maken hebben de organisatoren besloten om de optredens dit jaar langer te laten duren.Wat hetzelfde blijft in de 21e editie van dit festijn is het streven naar een gevarieerd programma. De muzikale mix bestaat dit jaar uit klassiek, swingende jazz, luisterliedjes en bekende pop en rock”n roll.

Ensemble Priëra. Fotocredit: PR

Voor muziekliefhebbers dus alle reden om op zondag 25 augustus en op zondag 1 september naar de muziekkiosk op het Burchtplein te komen. De toegang is gratis dankzij de sponsoring van bedrijven en de inzet van vrijwilligers. Bovendien is er ruimte voor (gratis) parkeren.

Het begint op zondag 25 augustus om twee uur met klassieke muziek van Ensemble ‘Priëra’, een gezelschap dat elkaar leerde kennen tijdens hun studie aan het conservatorium. Ze spelen stukken van Chopin, Beethoven, Debussy, Scarlatti, Schubert, Mozart, Liszt, Bach en andere bekende componisten.

Daarna is het de beurt aan Jerry Steygers Tiny Little Jazz Formation. Deze viermansformatie, die zichzelf omschrijft als ‘looporkest’, heeft In haar 30 jarig bestaan reputatie opgebouwd in heel Nederland en ook daarbuiten. Ze zijn geziene gasten op feesten en evenementen.

Joke & Friends. Fotocredit: PR

Op zondag 1 september beklimmen Joke & Friends de muziekkiosk. Zes enthousiaste en bevriende muzikanten zijn goed voor een combinatie van jazz, easy listening en jazzy popsongs in een geheel eigen jasje. Dit wordt muzikaal ondersteund met verrassende improvisaties van de vibrafoon, saxofoon en piano.

Het sluitstuk van de concertreeks komt van The Clarks. Liefhebbers van “goud van oud” zijn aan het goede adres bij deze classic rock band. Muziek van Elvis, Beatles, Rolling Stones, Golden Earring en andere grootheden passeren de revue bij The Clarks, die bekend zijn als de huisband van Veronica’s Nederland Muziekland en de Blues Show en die een tour
maakten langs meer dan 300 uitverkochte theaters.

Jerry Steygers Tiny Little Jazz Formation. Fotocredit: PR

Tags

MuziekOptredensPlein Musique
Gerelateerde artikelen
Back To Top