Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: SV Snel en Lenig

JUDO is voor iedereen

Sportvereniging Snel en Lenig
21 augustus 20242 minute read

De scholen beginnen dus ook voor veel verenigingen het sporten voor de jeugd. Snel en Lenig start bij verschillende sporten de maand september met een maand lang gratis meedoen, zo ook judo.

Steeds meer kinderen gaan liever thuis achter een spelcomputer of TV zitten dan dat ze zich lichamelijk moe willen maken. Een fenomeen is dat op straat spelen steeds lastiger wordt, helpt hier niet bij. De kinderen worden steeds meer beschermd, terwijl vallen en opstaan zo cruciaal is.

Met judo worden kinderen uitgedaagd, zich te ontplooien, grenzen te verleggen, om te gaan met winst en vooral ook verlies (tegenslag) en te werken naar samenwerken en zelfstandigheid.

Judo bevat veel aspecten die voor een kind zeer leerzaam en leuk zijn.

Aspecten zoals:

  • Groeien door stoeien
  • Motoriek
  • Zelfvertrouwen
  • Respect
  • Discipline
  • Beheersing emoties
  • Valbreken

De veelzijdigheid van bewegen en de veilige omgeving zorgen ervoor dat kinderen vaak door artsen, fysiotherapeuten en leraren worden doorverwezen naar judo.

Voor judo geldt jong geleerd, is oud gedaan. Mensen die op jonge leeftijd hebben leren valbreken, breken gedurende hun leven minder gauw iets, ook op latere leeftijd. Judo is net als fietsen, je verleert het nooit.

Judo is voor iedereen: jong, oud, zonder of met een beperking. Doe mee!

Snel en lenig verzorgt judolessen op zaterdagochtend in Gymadora, op de hoek Burmanlaan/Groenveltlaan. In de hele maand september kan uw kind gratis proeflessen volgen.

Voor meer informatie, zie de website www.snelenlenig.nl of mail vechtsport@snelenlenig.nl.

Tags

BewegingJeugdJudoMaand gratis meedoenSV Snel en LenigWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top