Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat kansen onbenut tegen een goed spelend GSC-ESDO

Coos Hübscher
13 september 20242 minute read

De Blauwen lieten in de eerste 45 minuten te veel kansen onbenut tegen een technisch en tactisch goed spelend GSC-ESDO.  De Hagenaars, spelend met vele bekende namen, is een elftal dat past in het nieuwe voetbalplan van de club. Een team dat onder leiding van Abdelali Boussaboun de aanstaande competitie een gooi gaat doen naar een plaats in de 3e klasse en vervolgens door wil stomen naar de 2e klasse.

In deze nuttige bekerwedstrijd lieten zij zien dat het elftal binnen de lijnen al goed op weg is naar het beoogde doel. Voor de Wassenaarders, die net als verleden seizoen startten met een handvol afwezigen door blessures en schorsing, en vandaag Bastiaan Hendriksen en Bram Smit op de bank hadden zitten, is nog wel wat werk te doen. Opvallend was het sterk optreden van centrale verdediger Gino Raaphort. In de spits opereerde Calvin de Jong, één van de drie broers die in de basis waren opgesteld. Eveneens opvallend was dat Calvin geen kopduel in deze wedstrijd verloor.

Op links stond Ryan van Lochem, die met zijn snelheid de meeste duels won, maar echter in de afwerking faalde en zeker meer overzicht moet behouden hoe zijn medespelers in positie lopen om tot scoren te komen. Verdedigend liet Van Lochem zich tweemaal zien door op de doellijn de Blauwen voor een achterstand te behoeden. Een echte groeibriljant mits de knop mentaal in de juiste positie wordt gedraaid.  

De eerste 45 minuten waren de teams aan elkaar gewaagd. De tweede 45 minuten was het de routine van GSC-ESDO wat de doorslag gaf. Een elftal waarin de spelers elkaar goed konden vinden en zeker technisch/tactisch op niveau van een 3e klasse speelde. Vroeg in de 2e helft verloor Blauw-Zwart onnodig de bal op het middenveld waarvan de Hagenaars dankbaar gebruik maakten en de stand op 0-1 zetten. Nog geen 10 minuten later werden de Blauwen op snelheid weggetikt en onder leiding van de broers Boukhari kwamESDO op een 0-2 voorsprong.

Invaller Bas Hendriksen scoorde in de 65e minuut de aansluitingstreffer. De Blauwen waren niet meer bij machte om langszij te komen. In de 80e minuut werd de score op 1-3 gebracht. In de 93e minuut kreeg Blauw Zwart een 11- meter vanwege een handsbal en zo mocht Bas Hendriksen de eindscoreop  2-3 brengen.

Tags

BZ1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top