Skip to content

Aanpassingen verkeerssituaties rondom Raadhuis De Paauw

18 september 20242 minute read

De gemeente past binnenkort de verkeersrichting aan rondom de Raadhuislaan en Raadhuis De Paauw. Op het gedeelte tussen het kruispunt met de N44 en 100 meter voor de Victorialaan wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Ook wordt het parkeren rondom de Paauw gereguleerd. Hieronder leest u wat deze veranderingen betekenen.

Eenrichtingsverkeer Raadhuislaan

Vanaf de N44 kunt u de Raadhuislaan alleen nog inrijden, niet meer uitrijden. Dit geldt voor auto’s vanaf 100 meter voor de Victorialaan, maar niet voor fietsers en bromfietsers. Auto’s kunnen dus niet meer vanuit de Raadhuislaan de Rijksstraatweg oprijden, maar fietsers en bromfietsers wel. Auto’s kunnen via de Victorialaan en Lange Kerkdam richting de Rijksstraatweg. 

Dit verkeersbesluit is op 3 september 2024 ingegaan en wordt binnenkort uitgevoerd. Dit wordt zichtbaar via nog te plaatsen verkeersborden.

Waarom dit verkeersbesluit?

Er zijn klachten geweest over onveilige situaties op de kruising van de Raadhuislaan met de N44, vooral ‘s nachts en bij slecht weer. Daarom heeft de gemeente dit besluit genomen in overleg met Rijkswaterstaat, politie en omwonenden.

Parkeerregulering De Paauw

Het parkeren rondom Raadhuis De Paauw wordt anders geregeld. Parkeren buiten de vakken is nu ook ‘s avonds en ‘s nachts verboden, om het groen te beschermen. De wijzigingen zullen binnenkort te zien zijn door het plaatsen van borden:

  • Ter hoogte van Raadhuislaan 15a wordt een “zone parkeerverbod” geplaatst.
  • De borden tussen Raadhuislaan 15a en Paauwlaan 2a worden weggehaald. In plaats daarvan komen er borden met ‘parkeerverbod’ en een bord waar de parkeertijden op staan.

Tags

GemeenteRaadhuis De PaauwVerkeerssituatieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top