Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart nog niet klaar voor de competitiestart

Coos Hübscher
20 september 20242 minute read

De afgelopen bekerwedstrijden hebben de Blauwen nog geen houvast gegeven met welke formatie zij de eerste competitiewedstrijd, 21 september, tegen SEV, binnen de lijnen verschijnen. De laatste bekerwedstrijd werd met 2-1 thuis verloren van 5e klasse Toofan.

Noodgedwongen moest trainer Remco Torken net als de vorige wedstrijden wederom een gewijzigd elftal binnen de lijnen sturen. Afwezig waren aanvoerder Raymond Vosse, Quint van der Ploeg, Kaj Kronenburg, Frank van de Riet, Kim Theil, Xander Vredenbregt en Calvin de Jong. Ook het vertrek van Alli Abas naar UVS is een gemis. Daarentegen is de terugkomst van Gino Raaphorst, in het centrum van de verdediging een aanwinst voor het team. Deze wedstrijd was hij veruit de beste Wassenaarder in het team van trainer Remco Torken.

Veel hoop is gevestigd op nieuwkomer Matthieu van den Assem. Wordt hij de spelbepaler? Gezien zijn capaciteiten lijkt het niet uitgesloten dat hij de lijnen in het elftal gaat bepalen.

Net als de vorige wedstrijden een eerste helft met legio opgelegde scoringskansen, welgeteld 5 stuks. Daarbij al in de 3e minuut verdedigend een steek laten vallen, waarvan Fernando Couvreur dankbaar gebruik maakte om de 0-1 te scoren. Door het uitblijven van doelpunten, wel 2x gescoord in buitenspelpositie, werd het veldspel van de Blauwen er niet beter op.   In de 51e minuut was het wederom Fernando Couvreur die frank en vrij de 0-2 kon scoren.

In de 57e minuut werden Bram Smit en Junior Remmerswaal nog ingebracht. Ook deze wissels brachten geen verandering in het spel bij de Blauwen. In de extra tijd was het Marnix Dijkhuizen die de aansluitingstreffer scoorde.

Al met al een teleurstellende generale repetitie. Aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie 1924-1925 thuis tegen SEV uit Leidschendam. Als de neuzen dezelfde richting staan moeten de punten in Wassenaar kunnen blijven.