Skip to content

HartvoorWassenaar: Renbaan Duindigt moet blijven

17 oktober 20243 minute read

Het is erg onduidelijk wat de Burgemeester met zijn wethouders wil bereiken met renbaan Duindigt. Niet te verwarren met landgoed Duindigt. HartvoorWassenaar heeft meerdere keren om informatie gevraagd en niet gekregen. Wij horen van betrokken partijen dat afspraken niet nagekomen worden. Iedere keer wordt weer een andere positie ingenomen. Er is vooral een gordijn van onduidelijkheid.

Zonder de raad ook maar enigszins te informeren worden provincie en Den Haag betrokken bij gesprekken. Ook andere grondbezitters zijn in gesprek.

Van de provincie ontstaat het beeld dat die graag woningen wil bouwen.

We krijgen de indruk dat hier een veel grotere ontwikkeling aan de hand is dan alleen Duindigt.

Gedrag

De burgemeester met zijn wethouders houden de gemeenteraad, het hoogste bestuursorgaan in Wassenaar, in het duister. De wet verbiedt dit.

De afgelopen raadsvergadering werd op initiatief van de oppositie weer gesproken over renbaan Duindigt. En voor de zoveelste keer wordt, met opzet, minder dan een uur voorafgaand aan de raadsvergadering een relevante brief ontvangen over het onderwerp. Eerder werd al afgesproken dat dit niet meer zou gebeuren. Onacceptabele ondemocratische spelletjes van de Burgemeester en zijn wethouders.

Renbaan Duindigt

Renbaan Duindigt hoort bij Wassenaar. Het is het Nederlandse centrum van de draf- en rensport. De Stichting Beheer Renbaan Duindigt verkeert in financiële problemen. De schulden kunnen niet worden afgelost en er zijn maandelijkse tekorten. De stichting werd tot voor kort gesubsidieerd, maar dat dreigt te stoppen. Dat betekent dat renbaan Duindigt op korte termijn failliet kan gaan.

Faillissement Duindigt

Wanneer de Stichting Renbaan Duindigt failliet gaat, dan zal de aangestelde curator het gebied verkopen aan de hoogste bieder, om zo de schuldeisers te kunnen betalen.

Een koper zal zo veel mogelijk winst willen maken. En dat is bebouwen met huizen. Het zal wel een tijdje duren maar uiteindelijk is er ruimte voor 750-1000 woningen. Vlak tegen Wassenaar-zuid aan.

Zal de gemeente Wassenaar dat tegenhouden? Dat ligt er aan wie de meerderheid in de raad heeft. En dat ligt aan de Wassenaarders zelf. Maar HartvoorWassenaar zal absoluut tegen bebouwing zijn.

Wat wil HartvoorWassenaar?

HartvoorWassenaar wil dat renbaan Duindigt blijft bestaan. Zolang renbaan Duindigt er ligt, houden we onze groene buffer aan de zuidkant. De zuidelijke groene gracht. De bescherming tegen verdere verstedelijking van Wassenaar.

Renbaan Duindigt moet van zijn schulden af en moet kunnen investeren in de renbaan. Dat kan. Door de bouw van 20-25 woningen. De opbrengst van de grond is voldoende om de schulden af te lossen en te investeren in renbaan Duindigt zelf. Wij beschouwen dat een kleine prijs om onze groene gracht te behouden. En om te voorkomen dat daar bijna 1000 woningen gebouwd worden. Het is heel belangrijk voor Wassenaar en de leef kwaliteit van Wassenaar. We hebben om die reden een extra raadsvergadering belegd. Alle informatie moet beschikbaar zijn. De gemeenteraad moet er uitvoerig over spreken. Geen geregel in de achterkamertjes. Het voortbestaan van renbaan Duindigt is te belangrijk voor Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Pasquale van Vliet en Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top