Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart wint na moeizaam begin

Hugo Smit
18 oktober 20242 minute read

Zaterdagmiddag stonden Stompwijk ’92 en Blauw-Zwart tegenover elkaar op Sportpark De Meerhorst. Het bleek een wedstrijd met twee gezichten. Wie de eerste 70 minuten heeft gezien zal niet gedacht hebben dat de Lagerberg Verhuisgroepformatie uiteindelijk nog ruim won. Vooral invaller Tommy de Jong was daarvoor verantwoordelijk en hij deed ons overigens ook nog eens terugdenken aan een historisch voetbal moment uit 1986 (Engeland-Argentinie).

De eerste helft verliep zeer moeizaam voor de Lagerberg Verhuisgroep brigade. Verdedigend kwam het een paar keer goed weg en in balbezit  was het spel slordig en onzeker. Misschien kwam het mede door het ontbreken van Raymond Vosse, maar er was nauwelijk sprake van goede opbouw van achteruit. Binnen no time was Blauw-Zwart de bal weer kwijt en de flankspelers, Marnix Dijkhuizen en Bram Smit, werden nauwelijks bereikt. Stompwijk ’92 mocht dus hopen op een goed resultaat gezien het spelbeeld van de eerste helft.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld helaas hetzelfde. Stompwijk’92 had het meeste balbezit en creëerde steeds betere kansen. Het was dan ook geen verrassing toen Bart van Boggelen de bal diagonaal inschoot en de 1-0 op het scorebord zette. Dit leek de wedstrijd in het voordeel van Stompwijk’92 te beslissen. Maar voetbal blijft onvoorspelbaar.

Of het nou kwam dat Stompwijk ’92 na de voorsprong achteruit ging lopen, maar in de laatste 20 minuten kantelde de wedstrijd geheel nadat invaller Tommy de Jong een perfecte pass gaf op de ook ingevallen Ryan van Lochem, die de bal prachtig in de verre hoek krulde voor de 1-1. Dit gaf Blauw-Zwart nieuwe energie en ze gingen vol voor de winst. Eerst was er een vermeende handsbal door een speler van Stompwijk’92, maar de scheidsrechter zag het niet. Vervolgens scoorde Tommy de Jong een controversieel doelpunt. Llaten we het erop houden dat hij de bal met het hoofd in het doel kopte. Dat was ook de interpretatie van de scheidsrechter. Blauw-Zwart bleef, ook na dit doelpunt, druk uitoefenen en na goed doorzetten maakte Tommy de Jong met een lobje over de keeper ook de 1-3.

Ondanks de overwinning moet het spel van de Lagerberg Verhuisgroep formatie wel beter, vooral met het oog op de komende vier tegenstanders uit de hogere regionen. Deze wedstrijden zullen een goede test zijn om te zien waar Blauw-Zwart echt staat.

Al met al was het een wedstrijd met een onverwachte wending, waarin Blauw-Zwart uiteindelijk aan het langste eind trok dankzij……Maratomma!