Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 winnaar van de 1e fase

Rksv Blauw Zwart
26 oktober 20242 minute read

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de 1e fase op het programma tegen DSO JO8-2. Uit betrouwbare bron werd de week voorafgaand aan deze wedstrijd vernomen dat DSO JO8-2 een goed team was met veel individuele kwaliteit. De boys van Blauw-Zwart JO8-1 stonden hierdoor op scherp en hadden veel zin om de voetballende krachten te meten.

Het team van Blauw-Zwart JO8-1 bestaat uit de spelers Teije, Julius, Ruben, Fedde, Spencer, Seth en Fynn. Dit is het eerste seizoen dat het team in deze samenstelling voetbalt. Het team werd ingedeeld in de 2e klasse, maar na twee wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen te hebben is het team al gepromoveerd naar de 1e klasse. Ook de wedstrijden in de 1e klasse werden tot de wedstrijd tegen DSO JO8-2 allemaal gewonnen.

Terug naar de wedstrijd tegen DSO. Blauw-Zwart begon niet scherp aan de wedstrijd en na 1 minuut volgde het eerste tegendoelpunt. Gelukkig herpakte Blauw-Zwart zich snel en volgde snel de 1-1 en daarna 1-2. Het vooraf afgesproken strijdplan wierp z’n vruchten af: door bij balbezit van de tegenstander snel druk te zetten op de bal om de bal te veroveren. Ook de verdedigende taken werden goed uitgevoerd bij balverlies en lieten veel spelers “de bal het werk doen”. Blauw-Zwart liep verder uit in de wedstrijd en halverwege de wedstrijd was er al een comfortabele voorsprong. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd naar 2-10, waarna DSO in de laatste minuut van de wedstrijd nog iets terug deed en zorgde voor de einduitslag van de wedstrijd, 3-10 voor Blauw-Zwart.

Iedereen was het er na de wedstrijd over eens dat dit de beste wedstrijd was van Blauw-Zwart tot nu toe. Het team maakt mooie vorderingen en dat is erg leuk om te zien. Heel goed gedaan boys, en ga zo door. De herfstvakantie staat voor de deur, waardoor de eerstvolgende wedstrijd pas op zaterdag 9 november is.

Tags

JeugdvoetbalJO8-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top