Skip to content

Controle op hondenbelasting

18 september 20122 minute read

Wassenaar – In opdracht van de gemeente Wassenaar wordt vanaf 17 september een algehele controle op de hondenbelasting uitgevoerd door de firma Holland Ruiter. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de controle op aangifte van honden. Houders van één of meer honden zijn verplicht hondenbelasting te betalen. De houder van de hond is wettelijk verplicht aangifte te doen. Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs de aanwezigheid van honden. Een hondencontroleur kan bij u aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren door het tonen van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Informatiebrief
Als een bewoner niet thuis is, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het wel of niet aanwezig zijn van één of meerdere honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat u op uw adres één of meerdere honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in uw brievenbus. U kunt deze dan invullen en terugsturen.

BSGR
De heffing van hondenbelasting wordt voor de gemeente verzorgd door de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). U kunt een aangifteformulier downloaden van de website www.bsgr.nl onder het kopje ‘formulieren’ of aanvragen bij de BSGR via (071) 525 62 00. Het formulier moet ingevuld en ondertekend worden teruggestuurd aan de BSGR. De aanslag hondenbelasting wordt opgelegd aan diegene die normaal
gesproken ook de WOZ-beschikking en/of de aanslagen gemeentelijke heffingen ontvangt.

Wacht niet op de controleur
Als u sinds kort een (nieuwe) hond hebt en u heeft daarvan nog geen aangifte gedaan, dan adviseert de gemeente u daarmee niet te wachten tot de controleur komt.
Volgens de Verordening hondenbelasting 2012 bedragen de
tarieven per belastingjaar:
– Voor de eerste hond: € 76,50.
– Voor de tweede hond: € 115,05.
– Voor iedere hond boven het aantal van twee: € 151,75.

Tags

GemeenteHondenbelastingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top