Skip to content

Sinterklaas is er weer!

25 november 20122 minute read

Wassenaar – Sinterklaas is weer in het land, dames en heren, jongens en meisjes! Op 24 november maakte de Sint een leuke binnenkomst in de Haven met maar liefst vijf boten.

Om half twee stond de Haven al behoorlijk vol met enthousiaste ouders en veelal zenuwachtige kinderen, verkleed als zwarte piet. Ietwat onverwachts was het een stuk kouder geworden en hing er nog een dikke, maar zeer sfeervolle, mist over het water. Onderwijl het zingen, rende de kinderen rond om ballonnen te halen of een beter plekje op te zoeken om het spektakel beter te kunnen bezichtigen.

De binnenkomst startte met een boot vol zwarte pieten die zowel de ouders als hun kroost enthousiast verzochten mee te zingen om Sinterklaas goed te ontvangen. Misschien de kou, misschien de zenuwen, maar volhartig was de reactie niet. Tevens was de Sint ook een stukje later dan gepland wat enige ongeduld opriep.

Niettemin mocht dit de pret niet drukken. Nog twee boten met zwarte pieten werden ontvangen onder gejuich en niet veel later voegde zich de laatste twee boten toe, met Sint in de laatste boot. De kou bleek op dat moment niet meer zo van belang, want er werd hevig geklapt en onderling werd het snoep uitgebreid besproken. Sinterklaas is hier!

Na de aankomst in de Haven is Sinterklaas, vergezeld door een stoet zwarte pieten en mee rennende kinderen door de Langstraat gelopen. De sfeer zit er al goed in! Vol vertrouwen kan ik concluderen: pakjesavond wordt met open armen ontvangen!

Tags

BeeldSinterklaasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top