Wassenaar 3 en 4 blijven aan kop

15 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Voor de tweede achtereenvolgende week weer een reeks thuiswedstrijden voor BCWassenaar gesponsord door Service Apotheek Langstraat. Wassenaar 3 en 4, beiden koploper, wisten hun wedstrijden met 8-0 te winnen en houden de mooie kopposities vast. Wassenaar 1 speelde weer gelijk, nu tegen Randstad. Een gelijkspel was er ook voor Wassenaar 2 tegen het sterke Orbiton. Wassenaar 5 was het enige team met een nederlaag, wel een hele krappe: 3-5 tegen Veglo.

Met één keer winst, één keer gelijk en één nederlaag en een koppositie, dan moeten de verschillende teams wel erg dicht bij elkaar ‘liggen’. Dat is mogelijk ook het geval in de zesde klasse, waar BC Wassenaar 3 uitkomt. Als je eenmaal aan kop staat geeft dat wel een lekker gevoel.
De dubbels begonnen goed, Vincent Moy en John Spring in ’t Veld kwamen in de eerst set pas bij 20 punten voor het eerst op voorsprong! De set eindigde met 21-19, de tweede werd gewonnen met 21-17. De dames Svetlana Martimort en Florence Hélière hadden het wat makkelijker en wisten met 21-13 en 21-8 de partij naar zich toe te trekken.
Als eerste heer betrad Guilliaume van Toer de baan, en hoe! Met rust en afwisseling in zijn slagen, niet alleen smashing hard maar ook secuur plaatsen, wist hij de partij naar zijn hand te zetten met 21-8 en 21-13. De eerste dame Svetlana bood haar tegenstandster weinig kans, na een gedegen eerste set (21-10) liep ze in de tweede set uit tot 19-0. Zou de 21-0 in beeld komen….., helaas voor Svetlana, maar leuk voor haar tegenstandster werd het 21-4. Een 4-0 voorsprong al, daar hadden we wel op gehoopt, maar niet echt op gerekend.
Maarten Konings trad als tweede heer aan, met 21-13 en 21-12 liet hij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste op het veld was. Ook Florence was in de tweede damesenkel te sterk voor haar opponente en won met 21-3 en 21-17.
Tot slot de mixen, de eerste werd gespeeld door Svetlana met Vincent aan haar zijde. Met twee ‘hele’ rackets haalden zij de eindstreep: 21-16 en 21-15. Een eindstand van 7-1 of 8-0, dat lot lag in de handen van de tweede mix Florence en John. Met 21-13 en 21-17 maakten zij aan deze onzekerheid gauw een eind, het werd 8-0 en dus, logisch, nog steeds aan kop!!