Ga naar hoofdinhoud

Fairtrade Week ook in Fairtrade gemeente Wassenaar

29 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Misschien wist u het al: sinds begin dit jaar woont u in één van de 37 fairtrade gemeentes die Nederland op dit moment rijk is. Wassenaar hoort daarmee bij de koplopers. Dit betekent dat u in heel veel winkels in Wassenaar uw fairtrade boodschappen kunt doen. Naast de bekende Max Havelaar bananen, fairtrade chocoladeletters en koffie zijn er nog heel veel andere fairtrade producten te vinden, ook non-food producten.

Deze artikelen waardeert u vast extra omdat u weet dat door uw aankoop de producenten ver weg een eerlijke prijs krijgen en er geen kinderarbeid aan de productie te pas komt. Bovendien wordt er met respect voor het milieu geproduceerd. Waar kunt u deze artikelen vinden? In meer dan 40 winkels in ons dorp verkoopt men deze producten met respect voor mens en milieu. Niet alleen food, ook veel nonfood producten zijn er te vinden. Vraag uw winkelier er naar! Zie www.fairtradegemeentewassenaar.nl voor een overzicht van alle winkels waar men fairtrade en/of biologische producten verkoopt.

Deze week is het een bijzondere week: de landelijke fairttrade week. Daarom zijn er een aantal speciale acties in ons dorp: U kunt deze week bij Broeders in de Langstraat een menu bestellen, gemaakt met diverse fairtrade ingrediënten. Ook bij Het Rechthuys en bij Van der Valk Hotel den Haag-Wassenaar kunt u hiervoor terecht. Smakelijk eten! De wereldwinkel, die naast food ook veel nonfood producten verkoopt, heeft deze week een jute shopper gevuld met zes foodproducten in de aanbieding. Deze shopper is gemaakt in een fairtrade werkplaats in India. Loopt u eens even langs bij de wereldwinkel deze week!

Er zijn overigens veel meer restaurants in Wassenaar die fairtrade producten op de kaart hebben staan. Vraag er naar als u bijvoorbeeld een kopje koffie gaat drinken in het dorp. Ook een aantal bedrijven hebben fairtrade koffie en thee in de kantine en uiteraard liggen er ook fairtrade producten in het bedrijfsrestaurant van de gemeente. Ondanks dit alles is er nog een wereld te winnen, helpt u mee?

Op dit moment koopt 60 % van de Nederlandse huishoudens wel eens (gemiddeld iets meer dan 6 keer per jaar) fairtrade producten, zo blijkt uit onderzoek. Dit kan beter! Gewoon iedere week iets van de boodschappenlijst fairtrade kopen, dat scheelt wellicht maar een paar dubbeltjes.

Tenslotte: u kunt een aantal leuke quizvragen over fairtrade vinden op onze website die vind u hier!

Werkgroep fairtrade Wassenaar

Tags

FairtradeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top