Ga naar hoofdinhoud

Carnaval in Wassenaar? JA!

23 februari 20143 minute read

Wassenaar – Om eerlijk te zijn wist ik überhaupt niet dat Wassenaar een carnavals vereniging had, laat staan twee. De Tunnelklossers te Kerkehout en de Deylknotsen te Wassenaar.

Gisteren nam ik een kijkje bij de Tunnelklossers te Kerkehout. In de middag werd er het kindercarnaval gevierd de kids liepen onder muzikale begeleiding van boerenkapel de Zwiebels door het dorp. Zo leuk om te zien, de kleintjes die stuk voor stuk verkleed waren en trots mee liepen en lekker liepen te zwingen op de muziek van boerenkapel de Zwiebels natuurlijk mochten de vaders, moeders, opa’s en oma’s ook niet ontbreken. De parade trok veel bekijks in Kerkehout, maar wat wil je ook als er ineens een kapel door je straat loopt gevold door een stoet clowns, bijen, beren, cowboys etc. Jong en oud stonden voor het raam om dit aanzicht te bewonderen.
De parade eindigde bij ’t clubgebouw. Hier werden de kinderen getrakteerd op een spetterend optreden van de Zwiebels, wat voor sommige kleintjes iets te hard voor hun kleine oortjes waren waardoor er een aantal met de vingers in hun oren gingen zitten, haha.

Na het optreden van Boerenkapel de Zwiebels werden de kleintjes vermaakt door Goochel en Ballonnen Clown Max. De kids zaten allemaal aandachtig te kijken en te luisteren naar wat Max te vertellen had en natuurlijk waren de truuks ook uitermate spannend! Uiteraard werden de kinderen actief betrokken bij de trucks, zo werden er “witte stippen op een witte zakdoek getoverd en zwarte stippen op een zwarte zakdoek”, persoonlijk hou ik wel van zulke droge humor, ik als volwassene heb mij dan ook niet verveeld, haha. Na afloop kregen de kids een erg mooi ballonnen dier mee naar huis en nog een mooi presentje van de vereniging en werden zij ook nog getrakteerd op een snoep zakje.

Tunnel-Klossers-Middag-143

’s avonds was het carnavals feest voor de volwassenen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar aangezien het in de middag al zo gezellig was en ik zo hartelijk werd ontvangen wist ik dat dit wel goed moest zitten! En inderdaad! Diverse collega carnavals verenigingen waren deze avond aanwezig.

De gehele avond hebben de Zwiebels het wijkgebouw op zijn kop gezet. Wat kunnen hun spelen zeg, dat is niet normaal! De sfeer zat er dan ook goed in! Mocht u een feestje hebben, ik kan de Zwiebels u zeker aanraden! Echt een hele dikke pluim voor de mannen. De avond was super gezellig, de polonaise werd volop gelopen een drankje hier en daar, er werd volop mee gezongen en plezier gemaakt, iedereen was gewoon lekker vrolijk en in de carnavals stemming. Tevens was er ook een prijsuitreiking voor degene die het mooiste gekleed waren, wat een originaliteit! Ik zou zeggen, kijk naar de foto’s deze spreken echt voor zich ik heb er verder gewoon geen woorden voor, hoe gezellig het was. U heb echt een geweldig feest gemist.

Tunnel-Klossers-AVOND-099

Ik wil Carnavals Vereniging de Tunnelklossers een hele dikke pluim geven voor de goede organisatie en voor het warme ontvangst! Ik heb mijzelf ergens nog nooit zo welkom en zo thuis gevoeld als bij jullie! Het is lang geleden dat ik zo heb gelachen, ik ben er nog van aan het bijkomen. Ik voelde mezelf echt “one of the guys”, ’t was net alsof ik jullie al jaren kon!

Volgende week neem ik een kijkje bij Carnavals vereniging de Deylknotsen!

Contact Carnavalsvereniging de Tunnelklossers: www.kerkehout.nl
Contact Boerenkapel de Zwiebels: www.dezwiebels.nl
Alle foto’s van gisteren zijn te vinden op Facebook, neem dus snel een kijkje en tag jezelf!

Tags

BeeldWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top