Skip to content

Huiswerktips #1

11 april 20142 minute read

Wassenaar – Beste lezer, Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Bonnie van Moorst en ik hou me dagelijks bezig met het begeleiden van middelbare scholieren die extra ondersteuning nodig hebben bij het maken, leren en organiseren van hun schoolwerk.

In de praktijk is gebleken dat je zelf op een heleboel manieren invloed kunt hebben op je werkomgeving, je planning en je cijfers. De komende weken zal ik tips geven voor een goede planning, een rustige werkomgeving en voor allerlei andere omstandigheden die ervoor zorgen dat uw zoon of dochter beter kan leren. Hier kunt u samen thuis mee aan de slag.

Deze week beginnen we met het creëren van een rustige leeromgeving. Als je die niet hebt, kun je nog zo’n goede planning hebben, maar dan wordt het moeilijk om je daar daadwerkelijk aan te houden.

1. Huiswerk maken en leren gaat gemakkelijker in een stimulerende omgeving. Als je geen eigen werkplek hebt, overleg dan met je ouders of je deze kunt krijgen. Wanneer je een eigen werkplek hebt, kun je deze in overleg met je ouders veranderen door de kamer bijvoorbeeld te verven of meubels te verschuiven. Zorg ervoor dat je bureau opgeruimd is; dit zorgt voor rust in je hoofd.
2. Beperk afleidende factoren. Zet je computer, tv en telefoon uit en laat je vrienden en familie weten dat je aan het leren bent zodat ze je niet komen afleiden. Wanneer je een computer nodig hebt bij je huiswerk, meld je dan niet aan op Facebook, Twitter of Instagram, maar beperk je tot het bezoeken van websites die je nodig hebt bij het maken van je huiswerk.

Succes met het inrichten van je werkplek!

Groetjes,
Bonnie
Huiswerkbegeleider Studiekring Wassenaar

Tags

StudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top