Skip to content

Huiswerktips #3

9 mei 20142 minute read

Wassenaar – Mijn naam is Bonnie van Moorst en ik hou me dagelijks bezig met het begeleiden van middelbare scholieren die extra ondersteuning nodig hebben bij het maken, leren en organiseren van hun schoolwerk. In de vorige columns heb ik tips gegeven voor het creëren van een rustige werkplek en voor het maken van een goede planning.

Deze week richten we ons op het eindexamen, want dat begint volgende week al. Daarvoor kun je de tips van de vorige keren goed gebruiken, maar om je goed te kunnen concentreren is het belangrijk dat je ook op andere dingen let.

  1. Ook al ben je misschien zenuwachtig voor je toetsen of heb je helemaal geen trek, zorg ervoor dat je tóch je dag begint met een goed ontbijt. Leerlingen die ontbijten presteren beter dan leerlingen die het ontbijt overslaan. Kies wel voor verantwoorde producten voor het ontbijt, want een ontbijt met heel veel calorieën zorgt er juist weer voor dat je je minder goed kunt concentreren.
  2. Zorg ervoor dat je studiemateriaal op orde is, zowel voor het leren als voor je examen. Gebruik tijdens het examen een rekenmachine waarvan je goed weet hoe alles werkt, en neem altijd een gum, puntenslijper, geodriehoek, passer en genoeg pennen en potloden mee.
  3. Las pauzes in tijdens het leren. Neem na een uur leren tien minuten pauze en doe dan even iets heel anders. Speel bijvoorbeeld een kort spelletje, pak iets te drinken of loop buiten een rondje. Zorg er wel voor dat je pauzes niet te lang worden, want dan ben je je concentratie kwijt.

Heel veel succes gewenst voor alle examenkandidaten!

Groetjes,
Bonnie
Huiswerkbegeleider Studiekring Wassenaar

Tags

StudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top