Skip to content

Slim spelend Leidsche Boys wint met 1-0 van Wassenaar Vrouwen

10 december 20143 minute read

Leiden – Het lukte de Wassenaar vrouwen afgelopen zaterdag niet om het verschil te maken tegen Leidsche Boys. De meiden van coach Albert van Biezen waren een groot gedeelte van de eerste helft wel de meest aanvallende partij. Er werd door Wassenaar gescoord maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Wassenaar van slag en daar maakte de Leidse meiden slim gebruik van. Uit een counter werd het enige doelpunt gescoord. In de tweede helft was het de thuisploeg dat het spel geheel controleerde en de winst veilig stelde.
Veel blessureleed bij Wassenaar en gepuzzel voor coach Albert van Biezen om de posities in te vullen. Thuisploeg Leidsche Boys kwam goed uit de startblokken op Sportpark De Vliet in Leiden maar Nina de Jong en Tessa Speijk deden het prima in de Wassenaarse defensie. Onder de lat Kristel Valk, de gelegenheidsdoelvrouwe van Wassenaar die een aantal keren uitstekend ingreep.
Na een klein kwartier spelen kwam Wassenaar sterk terug. In de 16e minuut kwam de groen-witte formatie zelfs op voorsprong. Een fraaie vrije trap van Chelle Willemse werd door doelvrouwe Gigy Wallard niet juist beoordeeld en het leer glipte door haar vingers. Joanne Gordijn gaf het laatste zetje en scoorde. Iedere speelster van Leidsche Boys accepteerde dit tegendoelpunt maar de assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Na afloop vertelde de razendsnelle Gordijn wel degelijk op het moment van nemen van die vrije trap achter haar opponent te zijn gestart. Wassenaar coach Albert van Biezen protesteerde en maakte zich zeker niet geliefd bij leidsman Ben Vermond.

Het groen-witte team wel degelijk van slag en daar profiteerde heel slim Leidsche Boys van. Eerst moest Niki van der Kraats een inzet nog van de doellijn wegwerken maar de counters waren snel en bijzonder gevaarlijk van de Leidse meiden. In de 34e minuut een uitbraak van de snelle Kelly Barends die het leer bij de middellijn oppikte. Ging er razend snel vandoor en recht op het doel af. En liet de uitstekend keepende Kristel Valk wel de gang naar het net maken. Een opsteker voor de thuisploeg maar ook nu een vlaggende assistent scheidsrechter die vertelde dat de bal met de hand was meegenomen tijdens de snelle uitbraak. Echter negeerde leidsman Vermond zijn assistent en dit tot woede van Wassenaar coach Albert van Biezen die echter nu wel het gelijk aan zijn zijde had.
In de tweede helft controleerde de thuisploeg het spel en kreeg mogelijkheden de stand te verdubbelen. Mede dankzij de prima acties van doelvrouwe Kristel Valk viel het tweede doelpunt voor de Leidse ploeg niet. Aan de andere kant wel counters voor Wassenaar en dan met name voor Jet van Schie en Lisanne Vermeulen maar die inzetten troffen geen doel.
Vlak voor tijd brak Nina van den Broek door en werd ernstig gehinderd in de zestien. Ging op karakter door maar scoorde niet. Verlies voor Wassenaar met het kleinst mogelijke verschil met een vechtend team dat met veel blessureleed te kampen had.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Tags

SV WassenaarVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top