Blauw-Zwart maakt het zich onnodig moeilijk

12 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Dit moest zaterdag toch een eenvoudige overwinning worden, Blauw-Zwart met 13 punten tegen UDO met 5 punten uit evenveel wedstrijden. De praktijk bleek anders, ondanks de uiteindelijk ruime overwinning (6-1). En dat had Blauw-Zwart vooral aan zichzelf te wijten.

UDO bleek allereerst niet zo zwak als je volgens de ranglijst en het doelsaldo zou verwachten. De jonge ploeg speelde fel en compact, had behoorlijk grip op het middenveld en was gevaarlijk met counters en lange ballen. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie ging daar de eerste helft niet slim mee om. De vleugels, vooral de linker, werden onvoldoende van goede passes voorzien waardoor de UDO-verdediging redelijk makkelijk overeind bleef. En door achterin steeds op een lijn te spelen brachten de counters van de ploeg uit Oegstgeest regelmatig gevaar. Twee keer leidde dat er zelfs toe dat Mike van Zonneveld aanvallers alleen voor zich van scoren af moest houden. En dat deed-ie goed.

Ondertussen, na 13 minuten, waren de Blauw-Zwarten wel op voorsprong gekomen. Een haarzuivere lange bal van Mats de Koning, goede loopactie Guy van Vliet en beheerst afgerond (1-0). Nadat een kwartier voor rust UDO met 10 man verder moest (twee keer geel) kreeg Blauw-Zwart meer ruimte. Daar kwamen kansen uit, maar dit was zo’n middag dat de scherpte en de concentratie bij het afronden ontbrak. En niet alleen bij het afronden. Trainer Jos van der Helm werd met de minuut chagrijniger.

In de tweede helft was Jeroen vervangen door Tommy van der IJssel. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie zette UDO vanaf het begin onder druk en na 7 minuten ging Guy alleen op de keeper af, kreeg de bal er niet langs, maar vond in tweede instantie Adrian Koziel die de 2-0 inkopte. Daarvoor had Kim Theil al een goede kans laten liggen en stapelden de kansen zich verder op. UDO kon met 10 man het tempo niet meer bijbenen. Toch kwam de ploeg op 2-1, na buitengewoon geklungel in de defensie van de Blauw-Zwarten. En zo werd het nog lastig, Blauw-Zwart bleef kansen missen terwijl UDO nog een keer de paal raakte.

In de 74e minuut brak Wilmar van der Ham door, hij schoot van de rand van het strafschopgebied onberispelijk raak. UDO werd vervolgens overlopen en Guy van Vliet (2x) en Kim Theil voerden de stand op tot 6-1.

Volgende week Leiden uit, dat is andere koek!