vrijdag 26 februari 2021

P Politiek

Afvalcafé

Wassenaar - Is ons afval straks veel geld waard? Hoe zit het nu echt met de circulaire economie? Is het nu echt duurzaam om thuis al het afval te scheiden of zijn er inmiddels al weer nieuwe technieken? Wilt u ook weten hoe snel de ontwikkelingen op afvalgebied nu echt gaan? En wat er in Wassenaar staat te gebeuren? Kom dan 1 februari naar het Ruime Sop!

De VVD organiseert op 1 februari een politiek café rondom het afvalbeleid. Onlangs kwam er een plan van Avalex om ook in Wassenaar meer afval te scheiden, waarbij er minder vaak wordt opgehaald en inwoners zelf hun restafval moeten wegbrengen waarbij de kosten niet zullen dalen. Maar kun je mensen wel stimuleren om meer te doen als er minder service en geen lagere kosten tegenover staan? En is de voorgestelde werkwijze van Avalex nu wel de beste manier? Er zijn inmiddels veel ontwikkelingen op dit terrein en er wordt vaak gezegd dat juist afval scheiden ná het inzamelen de toekomst is.

Deze avond worden wij bijgepraat door een groot expert: Arno La Haye, CEO van Inhasco. Hij praat ons bij over circulaire economie en hoe afval weer een grondstof wordt. Inhasco is in 2008 opgericht met als doel een unieke dienstverlening te bieden aan de afvalverbrandingsindustrie om bodem as te recyclen. Deze techniek om metalen te herwinnen uit as van verbrand afval, werd ontwikkeld door de TU Delft. Zo wordt afval geld waard. Daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen en in debat te gaan met Arno en Paul Deneer waarbij ook de recente plannen van Avalex aan de orde kunnen komen.

Maandag 1 februari is iedereen die geïnteresseerd is vanaf 20:00 uur van harte welkom in bar ‘t Ruime Sop, jachthaven Princehaven, van Zuylen van Nijeveltstraat 100.