Skip to content

Wordt Renze de nieuwe Master-Chef Holland?

14 maart 20162 minute read

Wassenaar – Maandag 14 maart is voor de vijfde keer het SBS-programma “Master-chef Holland“ van start gegaan, deze keer met onze voormalige plaatsgenoot Renze van der Kroft. Iedere werkdag strijdt hij met 15 andere kandidaten om de titel “Master-Chef Holland 2016”.

MasterChef Holland is een programma voor “amateur-koks” die het koken als hobby zien, zonder een koksopleiding te hebben gehad. Voor de aflevering van dit jaar hadden zich zo’n 1000 kandidaten gemeld, via diverse voorrondes zijn er 16 overgebleven.

Renze van der Kroft is oud leerling van de St. Jan Baptistschool en het Adelbert College en heeft de opleiding hotel- en eventmanagement afgerond. Tijdens zijn studie woonde Renze in Delft en vervolgens Amsterdam en momenteel werkt hij als junior-sales-medewerker bij een restaurantsite. Zijn passie voor koken is er volgens Renze door de jaren heen ingeslopen. Toen hij enkele jaren geleden uit huis ging kookte hij in zijn studentenhuis vaak voor zijn medebewoners en ging hij steeds meer dingen uitproberen. Zo kwam Renze erachter dat veel huisgenoten en vrienden zijn eten echt heel lekker vonden. Hij wil tijdens MasterChef Holland ontzettend veel leren en zichzelf als “kok” naar een hoger niveau tillen. Verder hoopt hij erachter te komen of hij met koken verder wil in de toekomst of dat het blijft bij het zijn van een goede amateur kok.

Master-Chef Holland wordt op doordeweekse dagen uitgezonden door SBS-6, aanvang 18.30 uur

Tags

MasterChefRenzeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top