donderdag 04 juni 2020

K Kunst & cultuur

Doc-Matinée: Docu + Lezing over Jheronimus Bosch

Wassenaar - In het kader van het Jheronimus Bosch-jaar vertoont Filmhuis Wassenaar zondag 10 april de documentaire “Touched by the Devil” over de Nederlandse kunstschilder Jheronimus Bosch waarna een interessante lezing volgt.

Bosch, Nederlandse kunstschilder in de 15e eeuw en nu herdacht vanwege zijn 500e sterfdag, maakte furore met zijn fantasierijke en volstrekt unieke voorstellingen, waarin de hel en de duivel altijd een vooraanstaande rol spelen. In deze documentaire, gemaakt door Pieter van Huijstee, trekt een team van Nederlandse kunsthistorici de wereld over om de geheimen van zijn schilderijen te ontrafelen. Pendelend tussen Den Bosch, Madrid en Venetië banen de onderzoekers zich een weg door het bureaucratische oerwoud van de kunstwereld, waarin tegengestelde belangen de onderhandelingen voortdurend bemoeilijken.

Na de film is er een korte pauze, waarna cultuurhistorica drs. Willy Atema de film zal bespreken en Bosch plaatst in de context van zijn tijd en woonplaats. Ze geeft daarbij een gedetailleerd zicht op en uitleg van de merkwaardige fantasiewezens, duivelse dromen en magische monsters, wonderlijke gedrochtjes en nachtmerries – luister, huiver en geniet mee.

Datum: Zondag 10 april 2016
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Toegang: Niet leden € 18,50 /Leden € 17,50 (incl. consumptie)
Kaarten kunt u bestellen via de website: www.obvw.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief