vrijdag 22 januari 2021

K Kunst & cultuur

Spannend begin van Plein Musique

Wassenaar - De buienradar werd veelvuldig geraadpleegd. Lang zag het ernaar uit dat de eerste dag van Plein Musique zou verregenen. Pas een kwartier voor aanvang won een stekend zonnetje het van de dreigende bewolking, en stroomde het Burchtplein weer als vanouds vol met muziekliefhebbers.

Spannend was het ook voor jazzveteraan Eric van der Reijden. Hij had op het allerlaatste moment zijn fans nog een nieuwsbrief gemaild dat het optreden ondanks het noodweer echt wel doorging. Gelukkig kon hij zingen voor honderden Wassenaarders. Hij bracht met zijn vier “Friends” onder meer het inmiddels toepasselijke Summertime ten gehore.

Het bekende jazz-repertoire van Eric kreeg een ongebruikelijk en aangenaam verrassend vervolg. DJ Pieter Walvaart liet zijn elektronische mix van soul, jazz en funk vergezeld gaan van de lustig improviserende violiste Julia Philippens, die haar sporen in zowel de jazz als de klassieke muziek verdiend heeft. Vier jaar geleden trad zij al met haar band Fuse op in Wassenaar. We hoeven haar voorlopig niet te missen. In het nieuwe tv-seizoen is zij weer te zien in het wekelijkse tv-programma Podium Witteman.

Komende zondag is het weer Plein Musique. Dan komt tenorsaxofonist Wouter Kiers en is er nederpop te beluisteren van coverband De Deik.