woensdag 22 mei 2019

P Politiek

PvdA bezorgd over mijden van zorg

De PvdA wil voorkomen dat mensen afzien van ondersteuning die ze nodig hebben, omdat ze dan een eigen bijdrage moeten betalen. Gemeenteraadslid Jan van Noort diende daarom bij het behandelen van de begroting een motie in. Uit onderzoek blijkt dat elders in het land mensen zorg mijden vanwege de hoogte van de bijdrage. Van Noort wil weten of dit ook in Wassenaar voorkomt. Als dat zo is moet wat hem betreft de gemeente bij springen.

De PvdA kwam niet alleen met voorstellen die geld kosten. Jan van Noort riep de gemeenteraad op niet langer geld te verkwisten aan kansloze lobby’s tegen windmolens op zee en voor ondertunnelingen.

Bovendien hoeft wat Van Noort betreft betaald parkeren niet langer taboe te zijn in Wassenaar. Bewoners van de wijk Jeruzalem pleiten daar voor om de parkeeroverlast in hun buurt tegen te gaan. Van Noort wil dat parkeren in de garages en op de Berkhei gratis blijft. Voor de Wassenaarders is er dan voldoende parkeergelegenheid. Betaald parkeren in Jeruzalem zou de gemeente zelfs geld op kunnen leveren.

Ook gaf het PvdA-raadslid “in overweging” om speelplaatsen in het dorp te laten onderhouden door omwonenden. Dat zou de gemeente 88.155 euro per jaar schelen.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief