Felle strijd tussen Wassenaarse Volleyballers en die van Gemini uit Voorschoten geeft een gelijkspel

6 december 20162 minute read

Wassenaar – Het treffen tussen het Mix2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en Gemini-Kangeroes mix2, de buren uit Voorschoten, staat traditioneel bol van de spanning is verrassend fel en zo ook ditmaal. Al direct in de eerste set viel duidelijk te constateren dat beiden teams niet voor elkaar onder wilden doen. De geïnteresseerde al dan niet partijdige toeschouwer zal er van genoten hebben. Set 1, de teams geven elkaar geen strobreed toe en tot 17-17 ging het gelijk op. Bij die stand wist WVV op vechtlust langzaam een klein gaatje te slaan; 21-24. Alleen wist Gemini dat vervolgens weer tot 23-24 bijna te dichten. Uiteindelijk gaf een prachtige service ace van Ana Maria Gonzalez de doorslag. 25-27 voor WVV.

Set 2 gaf een bijna ongelooflijk spelbeeld weer. WVV steeg tot grote hoogte en liep uit naar een zeer riante voorsprong van 14-21. Alleen daarna stokte het WVV spel en verflauwde vooral de verdediging waardoor Gemini alsnog langszij wist te komen. In een bloedstollende eindfase, waar beide teams vochten voor wat ze waard waren en ook beiden meerdere keren een setpoints kregen, was het uiteindelijk Gemini die met 31-29 de gelukkige was en zo alsnog de set naar zich toetrok.

In set 3 waren het dan toch weer de WVV-ers die het spel maakten. Aanvallend wist vooral Jan Willen van Reeuwijk zijn lengte te benutten en met rake klappen de nodige punten voor WVV te scoren. Ditmaal hield WVV stand en veroverden met 19-25 de setwinst. In de laatste set waren de rollen omgedraaid en was het Gemini die de belangrijkste punten scoorden, 26-16. Al met al geeft de 2-2 gelijke uitslag de krachtverhouding tussen beide teams juist weer.

Deze wedstrijd bewees opnieuw dat WVV, ondanks de pas dit seizoen ingetreden 3 jonge dames: Ana Maria Gonzalez, Gliselle Dimaiwat en Kristine Escobillo, beschikt over een hecht team dat voor elkaar en de winst wil vechten.
16 december a.s. volgt bij WVV thuis de volgende wedstrijd. De WVV-ers kijken er naar uit.

Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt ook direct meedoen met die training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of www.wvv-wassenaar.nl.