Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kampioen!

8 april 20172 minute read

Wassenaar – Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is wederom kampioen geworden in de hoogste recreatiepoule van de regio Haaglanden. Ook de o zo belangrijke wedstrijd tegen concurrent Volcano 1 werd in een duidelijke winst omgezet: 0-4!!.

De heren gingen voortvarend van start in de Fortunahal in Delft. In de eerste set kon Volcano de WVV Heren nog bijbenen. Het ging gelijk op tot 16-16. Een diagonale smash van Kilian was het sein om verder van Volcano weg te lopen. Dat leidde naar de setwinst met 20-25. Een goede inzet, maar vooral een hechte verdediging van WVV was de basis voor dit resultaat en nog meer. Jammer dat de scheidsrechter de wedstrijd niet aanvoelde. In set twee wederom gelijk opgaand spel, maar mede dankzij uitblinker Ahmad en goed verdedigend werk van o.a. Kilian, moest Volcano het bij 7-7 al afleggen. Via 8-13, 11-19 stoomde WVV op naar 17-25.

Set drie was nog overtuigender voor WVV. Bij 4-12 volgde nog een opleving van Volcano tot 10-14 en zelfs 19-19. Maar na een time out van WVV pakte de WVV Heren het snel weer op en werd het 20-25. In set vier was de tegenstand van Volcano nagenoeg verdwenen. Met degelijk spel bouwde WVV de voorsprong gestaag uit. Via 5-9 en 11-19 eindigde deze set in 18-25. Zoals gezegd een duidelijke en overtuigende 0-4 overwinning, waarvan uw verslaggever getuige mocht zijn. Het kampioenschap was bereikt.

De WVVers hebben van de 11 wedstrijden, één wedstrijd volgt nog op 10 april, er 10 gewonnen en 1 gelijkgespeeld; setstanden 40-4!!! Voorwaar een unieke en formidabele prestatie van een team dat een enorme potentie heeft. Heren proficiat met dit fantastische resultaat.

Het WVV Heren kampioensteam op bijgaande foto:
Staand (v.l.n.r.) Ahmad Saleh, Kilian van der Kleij, Mathieu Prins, Erik Troost en Frank Hochmuth. Zittend (v.l.n.r.) Philippe Laget, Erik Gijsbers (aanvoerder) en Hans van der Kleij.

Het WVV Mixteam 2 speelde dezelfde avond als de heren. Ook zij hadden nog kans op een kampioenschap. Na een goed begin sloeg Merenwijk echter toe en bereikte met de setstanden 22-25, 25-15, 25-19 en 25-20 een 3-1 winst. Helaas dit jaar geen kampioenschap voor WVV Mix 2.

Programma: vrijdag 7 april a.s. in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:
WVV Mix 1 tegen VCS 1 en WVV Mix 2 tegen Aspasia 1.

Nadere info over WVV bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070- 5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.