dinsdag 27 september 2022

E Events

10de Avondvierdaagse met geheel vernieuwde routes

Wassenaar - Voor de tiende keer organiseert de Stichting Avondvierdaagse Wassenaar de jaarlijkse wandeltocht door ons prachtige dorp. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 2,5, 5 en 10 kilometer. De organisatie, in handen van de Ladies' Circle Wassenaar en Ronde Tafel Wassenaar, start ieder jaar zo rond het begin van het jaar. De draaiboeken worden afgestoft, routes weer nader onder de loep genomen en contact wordt opgenomen met verschillende betrokken.

Speciaal voor deze lustrumeditie zijn er voor alle dagen nieuwe routes uitgezet. Je loopt dus dit jaar langs plekken en paden waar je nooit eerder kwam. Om de wandelaars vlot door te laten lopen, moeten bij de verschillende verkeersknooppunten verkeersregelaars ingezet worden. En een verkeersregelaar word je niet zomaar. Een regelaar moet een webcursus van de politie volgen en wordt na een examen officieel aangesteld door de burgemeester. Ook dat soort zaken moeten georganiseerd worden. En natuurlijk moeten er medailles besteld worden.

De organisatie is er bijna klaar voor om van 6 tot en met 9 juni weer een prachtig wandelevenement neer te zetten. Wij hopen dat ook jij meedoet dit jaar?

Data : Dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni 2017
Starttijd : Iedere avond tussen 17.30 en 19.00 uur
Afstanden : 2.5, 5 of 10 km
Herinnering : Avondvierdaagse medaille

Volg ons op Facebook via https://www.facebook.com/wassenaarseavondvierdaagse en www.avond4daagse-wassenaar.nl

Organisatie
In 2008 richtte de Ronde Tafel Wassenaar de Stichting Avondvierdaagse Wassenaar op. De Avond4daagse vond toen al een aantal jaren niet meer plaats. De heren van de Ronde Tafel vonden dit een gemis voor ons dorp en hebben de handen in één geslagen. Vanaf het begin is de Avond4daagse een evenement voor en door Wassenaarders. Om de verbinding met ons dorp nog beter te verankeren, is de organisatie uitgebreid met de dames van Ladies' Circle Wassenaar. Daarmee zijn de Ronde Tafel en de Ladies' Circle dit jaar gezamenlijk verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van dit evenement.