zondag 24 oktober 2021

S Sport

WVV Heren 1 redt het tegen de nummer 2 van de ranglijst, net niet

Wassenaar - De uitslag doet anders geloven maar het Heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging beet verrassend flink van zich af. Volepo uit Den Haag kreeg het niet cadeau. Want vooral als je de setstanden bekijkt dan waren er voor WVV absoluut kansen aanwezig om één misschien zelfs 2 sets te veroveren. Echter als je het geluk niet aan je zijde hebt...rolt de bal net even anders dan je zou willen. Oeff, set één was er voor de WVV-ers helaas wel één om snel te vergeten: 25-13. Maar set 2. Whaww, daarin lieten de WVV-ers zien waartoe zij instaat zijn. Lang, heel lang hielden de teams elkaar in evenwicht en bij het naderende set-einde waren beiden nog steeds kanshebber. In de spannende eindfase van de set waarbij elk punt het verschil kan maken tussen setwinst of verlies is het toch de ervaring bij Volepo die de doorslag gaf en bij 27-25 ternauwernood, maar wel de setwinst pakten. Daar waar je door de teleurstelling een terugslag bij de WVV mannen zou verwachten wisten zij, ondanks lichte blessures, het spelpeil hoog te houden en dat zag je in het verloop van de sets. Dat ze beiden met 25-20 verloren ging is dan wel zo maar de veerkracht die WVV liet zien was uitstekend.

Aanstaande vrijdagavond (30-03) om 20:30 uur mogen zij, nu in sporthal De Schulpwei weer aan de bak. Dan spelen zij tegen het als 3e geplaatste VVV Delta uit Delft. Het kan wel weer eens een kraker van een wedstrijd worden.

Tegelijk met de Heren 1 speelt ook het Mix 1 team op die avond hun wedstrijd en wel tegen Waterlanders uit Nieuwkoop. Dat team staat 2e op de ranglijst maar dat wil niet zeggen dat de WVV-ers kansloos zijn want er zit voldoende potentie in het team om het die Waterlanders moeilijk te maken. Ze moeten er alleen zelf ook in geloven.

Kom volleyballen bij WVV. Op de woensdagavond zijn in sporthal De Schulpwei de trainingen van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.