dinsdag 21 september 2021

P Politiek

PvdA wil handhaving fietsverbod Langstraat

Wassenaar - De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over de handhaving van het fietsverbod in de Langstraat. Daar, maar ook in Rijnsburgpassage - de doorgang naar de bibliotheek- lijkt handhaving een dode letter te zijn. Er wordt veel gefietst en er worden ondanks het – daarvoor aangegeven verkeersborden - fietsen geparkeerd in de doorgang van de Rijnsburgpassage. Dit tot grote ergernis van de bezoekers van de Langstraat.

Deel van het probleem kan zijn dat op de verkeersborden staat: “fietsen toegestaan, behalve op ma t/m za 09-18 h. vr. 09-21 h.” Een ingewikkelde, te lange tekst die bovendien veel verwarring schept.

Daarbij komt dat in de zomerperiode veel buitenlandse toeristen geen idee hebben dat je in de Langstraat tijdens bepaalde uren niet mag fietsen. Naar de mening van PvdA kan dit veel eenvoudiger en duidelijker. Waar de gemeente tegenwoordig ook in het Engels communiceert zou dit ook geen overbodige luxe zijn en wellicht kan een Duitse tekst ook geen kwaad. In de nieuwe coalitieakkoord staat dat er geïnvesteerd word in handhaving middels BOA'S. De PvdA vindt dit een geschikte plek om de BOA’S onder andere op in te zetten.

Inge Bunte, commissielid van de PvdA wordt hier regelmatig over benaderd en vindt dat het tijd word dat de nieuwe coalitie hier iets aan gaat doen: Inge Bunte: “mensen voelen zich onveilig in ons mooie dorpscentrumen dat mogen wij niet laten gebeuren