vrijdag 22 januari 2021

K Kunst & cultuur

Sfeervol en vrolijk Kerstconcert met Briza in een bomvol WZC Adegeest

Wassenaar - Muziektheater Briza speelde bekende kerstliedjes op zondagmiddag 9 december in het woonzorgcentrum Adegeest dat in de ultieme kerstsfeer was ondergedompeld. Briza werd vertegenwoordigd door: Yvette Olof, Jennie Hidding en Shakira Wardenaar: zang en percussie, Jan Erik Noske: fluiten en keyboard, Frank de Vries: gitaren en zang & Gregory Van Houttem: caja en basgitaar

De bekende Kerstliedjes werden uitgevoerd in een bijzondere vorm met wereldmuziekbegeleiding. Opvallend was ook de mooie stem van zangeres Jennie Hidding die ook de dans samen met Yvette Olof op vrolijke wijze wist uit te voeren. Dat zij een opleiding in Musicaltheater fontys Tilburg had genoten was ook duidelijk te horen en te zien. Maar dat geldt eveneens voor Shakira Wardenaar die dezelfde opleiding had genoten en gedreven zong en danste met Jennie en Yvette.

Na het laatste liedje doorbrak een enthousiast applaus de intieme sfeer waarna de bloemenhulde volgde door Jan Croon, voormalige voorzitter van de vrienden van Adegeest. Tot slot zong Shakira Wardenaar 'Nina Bobo', een bekend Indisch slaapliedje als toegift.

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder "Als altijd weer leuk mooi gespeeld en een prettige mengeling; Het was fantastisch. Iedereen was bezig met volle overgave; Het was weer een hele verassing, geweldig genoten; Heel gezellig en vrolijke middag."

Gehoord op 9 december: Kerstconcert van Muziektheater Briza, fluit, keyboard, piano, gitaar, percussie en zang, in Florence woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten.

Het volgende zondagmiddagconcert is 13 januari. Dan verzorgt het New Kneut Kollektiv het nieuwjaarsconcert, Het New Kneut Kollektiv is een swingend kwintet met gedreven musici van verschillend pluimage. Ze spelen zigeunermuziek en pralientjes uit het Hot Club de France repertoire, met veel zwier en ‘joie de vivre’!