dinsdag 21 mei 2019

K Kunst & cultuur

Inez Popko en Nadejada Tzanova verzorgen concert op 10 maart

Wassenaar - Zondag 10 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Inez Popko (fluit) en Nadejada Tzanova (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Het Duo Popko & Tzanova is een samenwerking tussen een Poolse fluitiste en Bulgaarse pianiste die elkaar tijdens hun masteropleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel hebben ontmoet. Vlak na de eerste optredens werd het duo in o.a. België, Italië, de Verenigde Staten en China uitgenodigd. In 2016 ging het duo op tournee in China om er de grootste concertgebouwen van 12 concerten te voorzien. Onlangs is het duo als enige duo fluit en piano tot finalist van het Boulder International Chamber Music Competition “Art of Duo” in Colorado, Verenigde Staten verkozen.

Het duo heeft een ruim repertoire in de klassieke muziek, van barok tot modern, maar speelt ook unieke en zeldzame stukken zoals bijvoorbeeld het Chinees stuk “Spring on Xiang River” hetgeen speciaal voor het duo door I. Popko gearrangeerd werd en die op veel waardering kon rekenen in China. Het duo heeft een cd “Music for flute and piano” uitgebracht met de meest bekende werken van Pierre Sancan en Carl Reinecke.

Naast standaard programma’s heeft het duo ook twee speciale programma’s ontwikkeld omtrent de verhalen van Undine uit de Germaanse mythologie en Pan uit de Griekse mythologie. In dit nieuw concept wordt het publiek uitgenodigd om het emotioneel en opwindend verhaal van de verteller I. Popko te volgen die de gebeurtenissen in die verhalen illustreert met poëzie en één samenhangend verhaal om het publiek te helpen zich te binden tot de muziekstukken op een hoger emotioneel niveau.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief