donderdag 04 juni 2020

E Events

Wassenaar zet alcoholgebruik op pauze

Wassenaar - De gemeente Wassenaar doet mee aan IkPas, 40 dagen geen alcohol vanaf 6 maart. Deze jaarlijkse nationale campagne is een initiatief van de stichting Positieve Leefstijl. En heeft als doel om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. De actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van 6 maart 2019 tot en met 14 april 2019.

Waarom doet Wassenaar mee?
Wassenaar streeft naar een vitaal leven van -9 maanden tot 100+ jaar. Hierbij hoort bewust alcohol gedrag. Veel mensen vinden het onbewust vanzelfsprekend om één of meer glazen alcohol per dag te drinken. Uit cijfers van de GGD blijkt dat het percentage overmatige drinkers in Wassenaar al jarenlang hoger is dan het landelijke gemiddelde. Een overmatige drinker bent u als u als man meer dan 14 glazen per week drinkt, en als vrouw meer dan 7 glazen per week. De GGD lichtte deze en andere cijfers toe tijdens de commissie Sociaal Domein. Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Het is belangrijk dat jong en oud beseffen dat alcohol schadelijk is voor jezelf maar ook voor anderen. Een maand echt niet drinken kan je gewoonte doorbreken.”

De voordelen van minder alcohol
Meer dan de helft van de deelnemers aan de actie zegt dat ze beter slapen. Ook voelen ze zich lichamelijk en mentaal fitter. Verder blijkt uit onderzoek dat maar liefst 70% van de deelnemers een half jaar na de actie nog steeds 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.

Doet u mee?
Op www.IkPas.nl/Wassenaar kunt aangeven dat u mee doet. Verder zet u uw deelname extra kracht bij door een IkPas polsbandje dragen. Het polsbandje kunt u ophalen bij de receptie van het gemeentekantoor.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief