donderdag 09 juli 2020

R Rubrieken

Keren is NU regeren! Wassenaarders massaal tegen sluipverkeer

Wassenaar - Regeren is vooruitzien, echter inmiddels is gebleken dat sluipverkeer terugdringen geen beleidspunt is in het huidige coalitie akkoord. De gemeente geeft zodoende formeel nog geen urgentie aan dit thema. Keer Verkeer heeft een belangrijk inspreekmoment in de Gemeenteraad. Wij zouden het erg op prijs stellen als u ons, door uw aanwezigheid, komt steunen bij het indienen van onze petitie. Wanneer en waar? Dinsdag 19 maart om 19.30u, Raadhuis de Paauw.

Keer Verkeer wil dat dit onderwerp wel aan de orde komt in het coalitie akkoord van Provinciale Staten. De petitie van Keer Verkeer, nu al meer dan 300 keer getekend, lijkt ons een noodzakelijk middel om het tij NU te keren. Wij pleiten voor een integrale verkeersvisie en -strategie. Op 13 maart jl. was er een bijeenkomst van de Vrienden van Wassenaar, waarbij wethouder Klaver was uitgenodigd. Klaver sprak daar over het verkeersplan 2016 en de noodzaak om een nieuw verkeersplan op te stellen, gebaseerd op een verkeersvisie voor Wassenaar. Er zal een bredere opdracht voor Verkeer moeten worden geformuleerd, dan in het gemeente coalitie akkoord, waarbij het terugdringen sluipverkeer onder de loep dient te worden genomen. Wethouder Klaver vraagt zich hardop af of de oplossing van sluipverkeer ligt in verbreding of versmalling van wegen. Ze wil een plan van aanpak en een uitgebreid onderzoek instellen welke leidt tot een integrale verkeerstrategie in de zomer van 2020.

Keer Verkeer is uiteraard blij met de constatering van de wethouder, echter stelt tegelijkertijd vast dat de urgentie tot het nemen van aktie op kortere termijn bij de gemeente minder wordt gevoeld dan door haar inwoners. Keer Verkeer spreekt dagelijks ongeruste bewoners en voorbeelden van onveiligheid door sluipverkeer zijn er legio. We noemen er een paar: Op de Backershagenlaan steken scholieren gevaarlijk over om naar school te komen; Op de Storm en de Jagerslaan worden autospiegels en zelfs af en toe autodeuren eraf gereden; Er zijn voorbeelden op de Prinsenweg waar bewoners vanaf hun parkeerplek niet of nauwelijks kunnen invoegen tijdens de spits.

Deze onveilige situaties zouden de urgentie tot het nemen van aktie toch moeten illustreren. Keer Verkeer wil graag een brainstorm sessie organiseren met bezorgde bewoners uit alle buurten van Wassenaar. Het doel is om tot oplossingen te komen die we aan de gemeente kunnen presenteren. Als u zich aangesproken voelt tot deze oproep en wilt meedenken hoe de ‘reguliere’ verkeersstroom van 16.000 motorvoertuigen op werkdagen over de tracees Prinsenweg/Backershagenlaan/Storm van ‘s Gravansandeweg/Jagerslaan/Groot Haesebroekseweg/Stoeplaan/Wittenburgerweg kan worden teruggedrongen, dan horen we graag van u. We moeten met álle bewoners van Wassenaar een vuist gaan maken om het sluipverkeer buiten Wassenaar te krijgen en te houden.

Keer Verkeer heeft in de afgelopen maanden veel informatie verzameld en deelt dit graag met de gemeente. Hopelijk meet de gemeente nu zelf ook het effect van de afsluiting Storm bijvoorbeeld op Backershagenlaan. Wassenaar is een mooi dorp en geen snelweg. We hopen dat de gemeente pro-actiever wordt om structurele oplossingen te vinden en quick wins niet uitstelt.We moeten nú het tij keren, voordat het te laat is. Teken op www.petities.nl en/of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief