donderdag 18 augustus 2022

E Events

Opstandi(n)g (2/3)

Op zondag 21 april staat er een geweldige paasgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema ´Opstandi(n)g´. De komende weken tot Pasen wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden.

Het tweede interview wordt gehouden met Willem Tukker.

Even voorstellen

Ik ben Willem Tukker, 37 jaar, en samen met mijn vrouw heb ik twee dochters en ons derde kindje is op komst. Ruim 10 jaar kom ik in de Evangeliegemeente Wassenaar.

Hoe leef jij naar Pasen toe?

Dit jaar volg ik een bijbelstudie over de laatste 18 uur van Jezus voordat Hij gekruisigd werd. We bespreken met elkaar de 7 keer dat Jezus gebloed heeft en wat dit voor ons betekent. Dit geeft mij een diepere betekenis aan Pasen. Ondanks dat Jezus onschuldig was werd Hij mishandeld en gegeseld. Jezus had zichzelf vrij kunnen pleiten of anderen mee kunnen nemen in de beschuldigingen, maar dat heeft Hij niet gedaan. Hij heeft Zijn mond gehouden. Dit resulteerde in Zijn dood, wat Hij voor ons heeft gedaan, en vervolgens heeft Hij de dood overwonnen. De opstanding van Jezus is de climax van Pasen en daardoor zijn wij vrijgemaakt. Ik ben hier diep van onder de indruk en ik wil niets liever dan dat iedereen dit verhaal gaat horen.

Tijdens Paasgezinsdienst spreek je over het thema ´Opstandi(n)g´. Waar denk je aan bij dit thema?

Pasen is eigenlijk een nog veel groter feest dan Kerst, maar in de maatschappij heeft het een minder belangrijke betekenis gekregen. Niet iedereen weet nog wat we met Pasen vieren. Als spreker wil ik vertellen dat Pasen het feest is wat ons onderscheid van alle andere geloven. Jezus is voor ons aan het kruis gegaan en Hij is weer opgestaan. Jezus verwacht hierin niets van ons terug, Hij kent ons zoals we Zijn, we hoeven alleen te kiezen om in Hem te geloven. Deze keuze ligt bij iedereen, niemand uitgezonderd. Je kunt hier tegelijk opstandig tegenover staan. Met onze menselijke gedachten kun je haast niet geloven wat er gebeurd is. Het is niet erg om opstandig te zijn en ik wil je uitnodigen om toch open te staan voor wat dit verhaal voor jou kan betekenen.

Wat wil je lezer meegeven?

Pasen gaat verder dan alleen de paashaas, paaseieren zoeken en gezellig samen zijn. Ga op zoek naar de echte betekenis van Pasen en kom naar onze dienst of bezoek een kerk.