donderdag 29 juli 2021

E Events

Duurzaamheidsmarkt GroenLinks Wassenaar

Op zaterdag 11 mei was het een drukte van belang in en rond het Deijlerhuis. De Duurzaamheidsmarkt van GroenLinks werd een groot succes. De zon scheen dat het een lieve lust was, de prachtige binnentuin achter het Deijlerhuis was een plaatje. Toen wij, vrouwen, ’s morgens aan het opbouwen waren, legden de vrijwilligers uit de wijk de laatste hand om de recyclende pomp aan te sluiten. Echt een bezienswaardigheid. Langzamerhand kreeg het Deijlerhuis een heel ander gezicht. Vol enthousiasme werden producten uitgestald, een lust voor het oog en ja ook de maag.

De beschaafde muziek in de tuin zorgde voor een feestelijk tintje. Op het grasveld hadden we heerlijke kussens neergelegd voor groot en klein om al liggend van de muziek en elkaar te genieten. Bankjes rondom de bloembakken nodigden uit voor een praatje. Hoeveel nagels en nageltjes er gelakt zijn met milieuvriendelijke materiaal en glitters? De IVN stond ook buiten met een informatietafel. Achter en voor de bar was het een levendigheid van kinderen, standhouders, bezoekers en gasten voor een kopje koffie, thee, sapjes, muffins, vruchtenbrood. Geweldig.
Als u niet geweest bent vanwege andere bezigheden heeft u veel gemist aan informatie om in en rond uw huis met respect om te gaan met uw eigen lichaam en geest, de natuur, voedsel, cosmetica en nog veel meer.

Wat ons, als bestuur en fractie ook verwarmd heeft zijn onze jonge vrouwen en mannen, de kinderen en de allerkleinste van 1 maand oud, buurtbewoners, leden en sympathisanten van GroenLinks, de afgevaardigden van politieke partijen, scholen, de wethouder, milieubewuste standhouders/sters, onze jongeren, muziek, vrijwilligers van het wijkcentrum Deijlerhuis,

Het bestuur van GroenLinks Wassenaar bedankt iedereen die deze duurzaamheidsmarkt tot een ware happening van liefde voor onze Aarde gemaakt heeft.