zondag 02 oktober 2022

S Sport

De 15 zoekt vrijwilligers

Zondag 13 oktober is Wassenaar voor de 7de maal gastheer van het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland. Zo'n 800 lopers rennen vanaf Blauw Zwart 15 of 7,5 kilometer door Wassenaar. De organisatie van dit Wassenaarse event is ieder jaar weer hard op zoek naar vrijwilligers, die een paar uur mee willen helpen met het veilig houden van de route.

Langs het parcours worden tussen half drie en half vijf tal van zijwegen afgezet en begeleiden vrijwilligers het verkeer. Dit is een leuke taak omdat er constant enthousiaste lopers passeren en ook supporter vaak bij de kruispunten verzamelen. "De 15" probeert iedereen een plek in de buurt van hun huisadres te geven.

Weinig verloop, wel mensen nodig.
Hélène Jonker is coördinator van de verkeersbegeleiders. "We hebben totaal op 100 kruispunten mensen staan. Gelukkig vinden veel mensen het leuk om dit ieder jaar te doen. Sommigen helpen zelfs al voor de 7de keer. Dat komt natuurlijk ook door de gezellige afterparty, waar lopers en vrijwilligers samen nagenieten." verteld ze. "Maar er vallen altijd mensen af of agenda's passen niet. We zoeken dus jaarlijks 20 tot 30 nieuwe mensen om alles weer rond te breien."

De afterparty is voor iedereen een feestje.
Na de laatste loper wordt het parcours vrijgegeven en fietst iedereen achter de bezemwagen naar Blauw Zwart. Daar krijgen ze consumptie munten en kunnen ze, net als de lopers, op de foto. Op het terras van Blauw Zwart staan diverse Foodtrucks en een buitenbar, waar lopers en bezoekers een hapje kunnen eten en een drankje kunnen drinken. Met alle lopers, familieleden, vrijwilligers en andere betrokkenen is het altijd weer een gezellige middag, Het regenjack dat iedere vrijwilliger in de goodie-bag aantreft is een echt Wassenaars collectors item. Het houdt voor velen de herinnering aan een mooie middag levend.