vrijdag 06 augustus 2021

P Politiek

VVD bezoekt Aerofit

Fractieleden van de VVD Wassenaar en Fractie Mulder bezochten zaterdag 4 juli Aerofit Healthclub. Ze spraken met eigenaresse Linda van Paassen over de gedwongen sluiting, het huidige nieuwe normaal en de toekomst.

Linda ontvangt de fractieleden in de ruime bar, die voor de sporters nog gesloten is. Waar veel Wassenaarders tijdens de lock-down hun leven nog redelijk konden voortzetten, waren sportscholen, net als de Horeca, hermetisch gesloten. Vooral de onzekerheid over het voortbestaan van haar 24 jaar oude bedrijf was zwaar, zegt Linda. "De aanvragen op de steunregelingen werden snel toegekend, dat was fijn. Maar ik maakte me uiteraard zorgen voor mijn medewerkers en de vele klanten, die abonnementen bij ons hebben. Je wilt zó graag faciliteren en bezig zijn, maar feitelijk waren we gewoon dicht."

De crisis leidt ook tot nieuwe activiteiten. Linda startte al snel met Facebook en Youtube-lessen om de band met haar klanten vast te houden. "Deze bos bloemen hebben we van een mevrouw uit Enschedé gekregen. Een volslagen onbekende die onze lessen volgde. Dat is toch superleuk." glimlacht Linda. "Eind mei mochten we buiten open en hebben we op de stoep een open sportzaal ingericht."

"De brancheorganisatie NL Actief heeft heel goed werk verricht. Maar de ene sportclub is de ander niet, en de overheid zag allerlei uitzonderingen en inspecties niet zitten. Begrijpelijk, maar wel heel frustrerend als je, zoals wij, de boel conform de richtlijnen kon inrichten." 1 juli ging Aerofit weer open. In de sportzaal zijn op 220cm afstand stippen aangebracht, waarmee de capaciteit is teruggebracht naar 18 sporters. In de spinningzaal staan slechts 20 fietsen in plaats van 40 op ruime afstand van elkaar. "Ik had helemaal kriebels voor de eerste les." vertelt Linda. "Het voelde even als mijn eerste schooldag."

Linda hoopt dat mensen door de Corona-tijd bewuster worden over hun conditie. "Een gezonde levensstijl en regelmatig sporten is belangrijk voor jong en oud. Met een sterker immuunsysteem kan je simpelweg meer aan. Dat kan de maatschappelijke kosten enorm terugdringen." De VVD onderschrijft de noodzaak om zorgkosten beheersbaar te houden. Op korte en lange termijn blijft gezondheid het grootste goed. Iedereen heeft hierbij een eigen verantwoordelijkheid, maar de overheid kan hierbij wel sturen en stimuleren. Zo was iedereen het erover eens dat leefstijl eigenlijk een vak op school moet zijn.

Meedenken en meebeslissen over de koers van de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op wassenaar.vvd.nl

Fotobijschrift: Gerbrand Nijman, Willemijn Weekhout, Bernard Menken, Linda van Paassen en Hans Mulder (v.l.n.r.) voor het entree van Aerofit.