Blauw- Zwart pakt winst in de extra tijd

4 september 20202 minute read

De bekerwedstrijd tussen Blauw-Zwart en Remo was zeker geen partij waar je dagen over na zou praten. Negentig minuten werden aan beide kanten volop doelrijpe kansen om zeep geholpen. Met name de snelle Maxim Buys, Bastiaan Hendriksen en Bram Smit vonden met regelmaat de uitstekende Remo-doelman Jonathan Krispijn op hun weg. Aan de andere zijde was het Blauw-Zwart doelman Landry Njoya de sta in de weg voor Remo-spelers Mohammed Sahil en Samir Ofakkir.

In de 85e minuut moest de Blauw-Zwart doelman, buiten het 16-meergebied, aan de noodrem trekken, met een sliding op de bal waarmee hij tevens Remo-spits Samir Ofakkir meenam. De goed leidende scheidsrechter Jean-Paul van den Oever kon niets anders dan de Wassenaarse Onana de rode kaart presenteren. Daar Blauw-Zwart al 5 keer had gewisseld moest voortopper Tom van der Marel het laatste gedeelte van de wedstrijd zijn verborgen keeperstalent tonen.

In de extra tijd was het Blauw-Zwart, met één speler minder, dat de wedstrijd naar zich toetrok. In de 92e minuut was het Bastiaan Hendriksen die ongenadig uithaalde, nadat de bal door de doelman na een inzet was gepareerd. Nog geen drie minuten later zagen de toeschouwers het enige hoogtepunt in de wedstrijd. Het was wederom Bastiaan Hendriksen die een juweel van een voorzet gaf op de van links inkomende Maxim Buys, die met het hoofd de bal onhoudbaar achter doelman Krispijn tegen de touwen joeg en zo de stand op 2-0 winst voor Blauw-Zwart bracht.