Skip to content
Fotocredit: Nueva Manteca

Zomerjazz in het Marriott The Hague op zondag 15 augustus

18 juli 20212 minute read

In samenwerking met Podium de Nieuwe Kamer organiseert de Stichting Jazz at the Club een zomers concert van het Latin Jazz orkest Nueva Manteca. Dit concert vindt plaats op zondag 15 augustus (14.00 – 17.00 uur) in het Marriott The Hague Hotel (Johan de Wittlaan 30 in Den Haag). Kaarten á € 15,-.

Tribute to Art Blakey & The Messengers

Het optreden is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Messengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze legendarische band vanuit een latin perspectief, Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de Latin Jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’. Een adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay.

Aftrap voor de band in de huidige samenstelling was een triomfantelijke tour in Colombia 2018. Door de jaren heen trad de band al op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo,

De band bestaat uit Oscar Cordero – trompet, Ben van den Dungen – saxofoon, Marc Bisschof – piano, Samuel Ruiz – bas, Enrique Firpi – drums en Nils Fischer – percussive.

Meer informatie: https://podiumdenieuwekamer.nl/productie/nueva-manteca-jazz-at-the-club/

Kaartverkoop: https://regentenkamer.stager.nl/web/tickets/111093980

 

 

Tags

Den HaagMariott The HagueRegioStichting Jazz at the ClubZomerjazz
Gerelateerde artikelen
Back To Top