Ga naar hoofdinhoud

Jazz Orchestra of the Concertgebouw plays the Jazz originals

18 september 20212 minute read

Op zondagmiddag 17 oktober (aanvang 14.00 uur) treedt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op in het The Hague Marriot Hotel. Dit 17-koppige gezelschap wordt beschouwd als de beste bigband van Europa! Het programma voorziet in een swingende selectie van de Dutch jazz heritage concerten met stukken van Miles Davis, Gerry Mulligan, Count Basie en Thelonious Monk. Het concert voert terug op de roerige jaren vijftig toen in het Kurhaus in Scheveningen roemruchte optredens plaatsvonden van deze Amerikaanse jazzmusici. De oorspronkelijke stukken zijn bewerkt tot eigentijdse vertolkingen waarmee het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden laat herleven.

Dit unieke concert wordt op 17 oktober georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club samen met het Podium De Nieuwe Kamer en The Hague The Marriott Hotel. De inloop is vanaf 13.30 uur; het concert start om 14.00 uur.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw staat onder leiding van dirigent Rob Horsting. De bezetting is als volgt: Marco Kegel, altsaxofoon, Jasper van Damme, altsaxofoon, Simon Rigter, tenorsaxofoon, Sjoerd Dijkhuizen, tenorsaxofoon, Juan Martinez, baritonsaxofoon, Wim Both, trompet. Erik Veldkamp, trompet, Jan van Duikeren, trompet, Ruud Breuls, trompet, Jan Oosting, trombone, Ilja Reijngoud, trombone, Bert Boeren, trombone, Martin van den Berg, bastrombone, Martijn van Iterson, gitaar, Peter Beets, piano, Frans van Geest, bas en Tim Hennekes, drums.

Het Marriott The Hague Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten 20,00 euro en kunnen digitaal besteld worden via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/.

Tags

Den HaagJazzJazz Orchestra of the ConcertgebouwRegioStichting Jazz at the Club
Back To Top