maandag 25 oktober 2021

A Algemeen

Mensen maken Wassenaar samen mooier

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Deze week laten we een organisatie aan het woord die niet buiten vrijwilligers kan. Want vrijwilligers maken Wassenaar samen mooier!

Ingrid Bellekom is geen onbekende in het vrijwilligerswerk van Wassenaar. Eén van haar werkzaamheden is de coördinatie van de overblijf op de St. Jozefschool. Elke basisschool moet overblijfmogelijkheden faciliteren voor de kinderen. De groep van overblijfouders is groot en divers. Naast het feit dat de St. Jozefschool een multiculturele school is, hebben ook de vrijwillige overblijfouders verschillende achtergronden. Het kan zijn dat je eigen kind nog op de school zit of allang niet meer of dat je zelf geen kinderen hebt, maar het toch leuk vind om mee te werken. Ook zijn er overblijfouders die statushouder waren en nu permanent in Wassenaar wonen. Op deze manier komen zij uit hun sociale isolement en leren zij beter de taal en cultuur kennen. Dit in goede samenwerking met de andere verblijfouders. Ervaring leert dat dit een goed concept is en het de samenwerking bevorderd.

Ook mensen met een beperking vinden hun plek binnen de overblijfgroep. Als overblijfouder zorg je ervoor dat de kinderen hun meegebrachte lunch
nuttigen. Daarnaast houden zij toezicht bij het buitenspelen. Bij mooi weer spelen de wat hogere klassen op het grote speelveld. Ook is het van belang om een luisterend oor te bieden voor de kinderen die daar om vragen. Het zijn de overblijfouders die onderling in goede harmonie de dagelijkse probleempjes afstemmen om zo tot oplossingen te komen.

Wellicht dat jij door het verhaal van Ingrid geïnspireerd raakt en ook anderen wil helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten. www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl