donderdag 09 december 2021

N Nieuws

Nadine Stemerdink geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Voorschoten

Gisteravond is Nadine Stemerdink geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering op Kasteel Duivenvoorde. Daar kreeg zij de ambtsketen en voorzittershamer overgedragen van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot. Vanwege de coronamaatregelen waren de meeste gasten via een speciale ‘videowall’ digitaal aanwezig. Alle belangstellenden konden de installatie via een livestream volgen.

Op 22 maart maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Katrien van Meenen, bekend dat Nadine Stemerdink door de raad was aanbevolen als nieuwe burgemeester. De gemeenteraad zocht in de nieuwe burgemeester een daadkrachtige bestuurder met een warm hart voor de samenleving, een boegbeeld voor het dorp en de nieuwe gemeentelijke organisatie en een aanjager van de samenwerking in de regio. Katrien van Meenen: “Wij zien ernaar uit om samen de eerste stappen te gaan zetten om van Voorschoten, naast een prachtig woondorp, ook een voorbeeld van een bruisend zelfstandig dorp in een goed samenwerkende Leidse regio te maken”. Waarnemend burgemeester Aptroot zei tegen zijn opvolger: “Ik feliciteer burgemeester Stemerdink met Voorschoten en Voorschoten met de nieuwe burgemeester. Het wordt een goede combinatie de komende zes jaar en langer.”

Nadine Stemerdink heeft zin om aan de slag te gaan: “Uiteraard in de eerste plaats dank aan gemeenteraad voor het gestelde vertrouwen in mij. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met inwoners, ondernemers en organisaties. We gaan de komende periode hard aan de slag met onder meer het opbouwen van een eigen ambtelijke organisatie en het verder verbeteren van de dienstverlening. Daarnaast gaat Voorschoten als krachtige zelfstandige gemeente actief bijdragen aan de regionale samenwerking met de Leidse regio”.

Bron: website gemeente Voorschoten/foto John Brussel