zondag 28 november 2021

A Algemeen

Jongerenwerk biedt gastlessen op basisonderwijs

Volgende maand zal het jongerenwerk een aantal gastlessen verzorgen op het basisonderwijs. Een van de gastlessen is de les: Klaar voor het middelbaar. In deze les verteld het jongerenwerk o.a. wat je zoal kunt verwachten als je naar de middelbare school gaat. Ze geven tips mee over het indelen van je huiswerk, plannen en leren hoe je het beste je een boek kunt kaften. Ook vertellen de jongerenwerkers wat er zoal veranderd als je naar de middelbare school gaat over hoe een klassenrooster eruit kan zien per dag en hoe je bijvoorbeeld nieuwe vrienden kunt maken op school.

 

Uiteraard is er ruimte voor vragen en geven we nog wat tips mee om te voorkomen dat je elke dag gaat snacken in de kantine.

Hulp bij plannen
De overgang van het basisonderwijs naar de middelbare school is een behoorlijke stap. Je krijgt meer huiswerk je hebt soms elke dag een ander rooster en hebt ook tussenuren die je kunt benutten voor het maken van huiswerk. Soms is het lastig om een goede structuur te krijgen tussen school, huiswerk, hobby’s en vrijetijdsbesteding. Als je hier tegen aan loopt en je zou hier wel wat ondersteuning in kunnen gebruiken dan kun je het Jongerenwerk benaderen om je hierin te begeleiden.

We zijn er niet om huiswerk met je te maken, maar wel om je te helpen je huiswerk te structureren en een goede weekplanning met je te maken, zodat je naast school ook genoeg tijd hebt om je ook nog te kunnen focussen op de dingen die je wilt doen in je vrije tijd. Ook als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een leuk bijbaantje kun je contact opnemen met het jongerenwerk. Wij gaan met je op zoek naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. We helpen je samen een CV opstellen en te kijken naar een bijbaantje wat bij jou zou kunnen passen.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

hulp nodig bij plannen