zondag 17 oktober 2021

N Nieuws

WassenaarDoet-Dag op 3 juli Tegelwippen!

De gemeente Wassenaar heeft zich aangemeld bij het NK Tegelwippen en is de strijd aangegaan met de gemeente Leiderdorp om wie de meeste tegels verwijdert. Ook in Nederland wordt het weer steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar steeds vaker op.

Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Regenwater kan het riool overbelasten of de kelder inlopen met wateroverlast tot gevolg. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast zorgt meer groen voor meer biodiversiteit en heeft een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Tijdens de WassenaarDoet Dag kunnen vrijwilligers helpen met het wippen van tegels. We hebben al een flink aantal vrijwilligers bereid gevonden om op zaterdag 3 juli mee te helpen bij het tegelwippen in tuinen of bij boomspiegels. Maar…… er kunnen nog meer locaties worden aangemeld, zowel
in de tuin als op straat bij boomspiegels.

En ook heel belangrijk: dankzij een donatie van Fonds Wassenaar zullen de vrijwilligers niet alleen helpen met de tegels verwijderen, maar zullen zij ook het ontstane gat opvullen met tuinaarde en onderhoudsvriendelijke vaste planten. En de eerste 20 aanmeldingen krijgen een mooie tuingieter zodat het nieuw geplante groen goed onderhouden kan worden!

Wil je mee doen met deze actie of wil je helpen bij het tegelwippen, meld je dan zo snel mogelijk aan via onze website www.WassenaarDoet.nl of via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over het NK Tegelwippen en welke tegels er kunnen worden weggehaald kunt u kijken op de website van de gemeente: www.wassenaar.nl/nk-tegelwippen-doe-mee