dinsdag 03 augustus 2021

A Algemeen

Mensen maken Wassenaar samen mooier

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Dit jaar laten wij in deze rubriek mensen aan het woord met verschillende achtergronden. Want samen maken we Wassenaar mooier!

Angelo Satter is met zijn 18 jaar als vrijwilliger actief als jeugdtrainer bij voetbalvereniging Blauw Zwart. Op dit moment traint hij het JO11-1e team, 1 van de ruim 30 jeugdteams bij Blauw Zwart. Al die teams worden begeleid door vrijwilligers, jong en oud. “Het is heel leuk om te doen want je probeert de jonge voetballers vaardigheden bij te brengen en oplossingen te laten ontdekken in spelsituaties. Dat geeft mij veel voldoening.

Ik geef twee keer in de week training in de avond en daarnaast speel ik zelf ook nog voetbal.” Angelo die binnenkort naar de Hogeschool gaat vindt vrijwilliger zijn bij zijn voetbalclub iets wat er gewoon bij hoort. “Zonder al de vrijwilligers is het niet mogelijk om, bij wat voor sport dan ook, deze te beoefenen. In mijn geval is het training geven ook gelijk een training voor mijzelf. De tijd die ik als vrijwilliger er nu insteek valt nog steeds te combineren met mijn overige activiteiten. Het zou goed zijn als meer jongeren zich bij ons aansluiten. Het is namelijk ook een goede stimulans voor je eigen ontwikkeling. Over het algemeen biedt een vereniging aan de vrijwilliger ook de mogelijkheden om cursussen of workshops te volgen. Je steekt er dus zelf ook wat mee op. En vergeet niet dat onze club geheel op vrijwilligers draait.”

Wellicht dat jij door het verhaal van Angelo geïnspireerd raakt en ook anderen wilt helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten.
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Ons kantoor is vanaf 1 juli weer open voor bezoekers. Kom binnen tijdens het openspreekuur op maandag- of donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Of maak een afspraak.

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 070-5113133
Volg ons ook op Facebook