zondag 17 oktober 2021

A Algemeen

3 leuke restaurants in Den Haag

Als inwoner van Wassenaar heb je het getroffen. Niet alleen omdat het ontzettend mooi wonen is in Wassenaar, maar ook omdat je zowel Den Haag als Leiden binnen handbereik hebt: twee van de leukste steden van Nederland. Wil je na al die tijd met coronamaatregelen wel weer eens keer lekker uit eten, dan kun je dus beide kanten op. Wij richten in ons dit artikel op Den Haag en de leuke restaurants die je daar kunt vinden. Ga je met de auto? Geen probleem, er is meer dan genoeg gelegenheid om te parkeren in Den Haag in en rondom het centrum.

Bøg
De Chinees doet dan misschien veel meer met vlees, maar de Scandinaviër doet veel meer met vis. Tot fermenteren aan toe. Hoe vaak eet je nu authentiek Scandinavisch? Wil je dus een bijzonder avondje uiteten, nodig jezelf dan uit om neer te zetelen in het prachtige Scandinavische interieur van dit restaurant. Zowel liefhebbers van vis, als vleesliefhebbers en vegetariërs kunnen hier prima terecht om te genieten van een heerlijk, origineel vijf gangenmenu met kleine kunstwerkjes op je bord. Je vindt Bøg aan de Prinsestraat, vlak bij Paleis Noordeinde.

Vincenzo’s Osteria
Italiaans eten is een beetje alledaags geworden, maar goed Italiaans eten blijft een absolute traktatie. Hiervoor moet je bij het restaurant Vincenzo’s Osteria zijn. Gevestigd tegenover het traditionele pizzarestaurant van dezelfde eigenaar, kun je hier alle andere Italiaanse klassiekers krijgen. Je vindt hier de beste antipasti, de lekkerste tiramisu en pasta die perfect al dente is. Het proberen waard is de pasta pappardelle al Parmigiano: heerlijk met veel zwarte wintertruffel en aan tafel geflambeerd met brandy. Je vindt Vincenzo’s Osteria aan de Tasmanstraat in het Zeeheldenkwartier.

Wicked Wines
Is de wijn voor jou minstens net zo belangrijk als het eten? Breng dan een bezoek aan Wicked Wines. Hier hebben ze echt verstand van goede wijnen en de juiste combinaties met gerecht. Het menu van Wicked Wines is een fusion van de Franse en de Aziatisch keuken, en in combinatie met de wijn is het echt the best of both worlds. Wil je nog even verder borrelen na de maaltijd, vraag dan naar de speciale Gin & Tonic kaart. Je vindt Wicked Wines aan de Bazarstraat in het Zeeheldenkwartier, op de hoek van het Anna Paulownaplein.
Vanavond een avondje Den Haag, dus. En dan morgen een hapje eten in Leiden. Wat is het toch fijn om Wassenaarder te zijn!