donderdag 28 oktober 2021

N Nieuws

Ongeregeldheden door jongeren in badcentrum Katwijk

De politie moest zaterdagnacht in het centrum van Katwijk aan Zee in actie komen toen honderd á tweehonderd feestende jongeren op straat voor ongeregeldheden zorgden. Dat melden Katwijk Actueel, Omroep West en SBS Hart van Nederland. 

De ongegeregeldheden vonden plaats na de verplichte sluitingstijd van de horeca. Politieagenten die als eerste ter plaatse kwamen, kregen diverse spullen naar hun hoofd geslingerd, zoals eieren, glas en een grote houten paal. Volgens Omroep West werd één agent daarbij verwond. Ook is vuurwerk afgestoken. Nadat de groep uit elkaar werd gedreven door de politie, die met 25 politieauto's massaal aanwezig was, bleef het nog onrustig. Een aantal wegen in het dorp werd uiteindelijk geblokkeerd door de politie om de groep weg te krijgen. Ook werden volgens Omroep West charges uitgevoerd. 

De politie heeft zes aanhoudingen verricht. Daarbij werd één iemand door een politiehond gebeten. Volgens SBS keerde rond half drie 's nachts de rust weer terug in het badcentrum van Katwijk.