dinsdag 27 september 2022

Vrijzinnig in Wassenaar - programma en activiteiten

Stapeltjes

Het bureau waaraan ik werk is een landschap in beweging. Mijn computer is het centrum maar daarom heen liggen stapeltjes. Een stapel met boeken die ik nog moet lezen, een stapel papier met werk dat nog onder mijn handen is, en dan is er het stapeltje administratie waar de blauwe envelop op beland. Die stapeltjes worden om de zoveel tijd verplaatst, geordend en opnieuw gesorteerd. Mijn echtgenoot kan er soms meewarig en liefdevol naar kijken. Dan zijn er te veel opstoppingen van papier om mij heen. Dan weet ik dat ik weer moet herschikken. Dat geldt ook voor de bijdrage in deze krant. We plaatsten tot nu toe een bericht als er wat te melden viel. Voortaan leest u elke twee weken een bijdrage van onze vrijzinnige geloofsgemeenschap, met activiteiten en als er ruimte is een korte overpeinzing. Het overzicht met de inleverdata voor deze artikelen is uitgeprint. Het krijgt een mooie plek…op een stapeltje.
Tom Mikkers

KALENDER
Tenzij we dit aangeven is opgave vooraf niet meer nodig. Kerkdiensten en activiteiten zijn ook online te volgen via vrijzinniginwassenaar.nl

Zondag 10 oktober om 10.30 uur - Kerkdienst met Tom Mikkers
Deze dienst gaat over Mozes die na 40 jaar zweven in de woestijn eindelijk het beloofde land bereikt. Het einddoel van zijn tocht is ineens onbereikbaar dichtbij. Wat wil dit verhaal ons zeggen?

Zondag 17 oktober om 10:30 u - Kerkdienst met Jaap Marinus
Jaap Marinus is remonstrants vernieuwingspredikant in de Geertekerk in Utrecht en initiator van “De Leven”, een landelijk netwerk voor jongeren op zoek naar zingeving en spiritualiteit.

Woensdag 20 oktober om 20.00 uur – Filosofisch Café met Ton de Kok – Filosofie, kunst en het bestaansmysterie
Dr. Ton de Kok is gepromoveerd in de geesteswetenschappen. Hij is oud-marinier, voormalig lid van de Tweede Kamer. Hij gaat dieper in op de zoektocht van kunstenaars naar God. Hoe. Beelden kunstenaars het bestaansmysterie uit in hun werk? Opgave vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – toegang €5,-

Vrijzinnigen NPB Wassenaar
Lange Kerkdam 46
2242 BW Wassenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijzinniginwassenaar.nl