Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO13-1 verstevigt positie in de Hoofdklasse

29 oktober 20213 minute read

Zaterdagochtend, de geur van een strak gemaaid hoofdveld en koffie komt je tegemoet als je de oprijlaan van sportpark De Schulpwei op komt lopen.

Deze ochtend ontvangt het team van toptrainer Martin Jasperse de koploper, V.V.S.B. JO13-1. Een zeker niet gemakkelijke klus in de wetenschap dat assistenttrainer Chris Genemans en leiders Willem en Casper, ook wel gekscherend onder het publiek Pluk & Plak genaamd niet aanwezig waren. Hoe zou Jasperse dit oplossen? Want wij weten ook inmiddels dat het technische hart van de 13-1 door dit kwartet gevormd wordt.

De eerste helft was voor V.V.S.B., maar tot echte kansen kwam het niet. Een uitstekende verdediging onder leiding van Jesse, dat stond als een blok en uiteraard een paar katachtige reddingen van Cristoph hield de stand lang op 0-0. Hadden wij geen kansen? Jazeker wel! Een aantal keren kwamen we via mooie flankaanvallen van Henri tot een paar gevaarlijke kansen. V.V.S.B. mocht dan koploper zijn, maar echt een vuist werd er niet gemaakt.

De sterk verdedigende Beau kreeg rond de twintigste minuut te maken met een overtal situatie wat V.V.S.B. slim wist uit te spelen: 0-1. Normaal zie je dan teleurstelling, maar de mannen stroopten de mouwen nog eens op, wat resulteerde in een pracht doelpunt van Alec 1-1. Met deze stand werd er gerust.

De tweede helft brak aan. Uit de kleedkamer komend zagen de Blauwen er getergd uit, de wil om te winnen zag je in de ogen van onze mannen en de start was als een wervelstorm. De Jasperse-trein denderde voort en de druk op V.V.S.B. werd opgevoerd. Op alle posities werden de jongens van V.V.S.B. in de tweede helft overklast. Iedereen voelde aan dat er nog wel een doelpunt in de lucht hing. Met mooi en verzorgd voetbal wist Blauw-Zwart de nodige kansjes te creëren, maar tot echte doelpogingen kwam het niet.

Halverwege de tweede werd er een aantal duels uitgevochten waarbij Milan sterk doorging. Volgens de technische staf van V.V.S.B werd er een overtreding gemaakt, maar de goed leidende scheidsrechter liet door voetballen en daar profiteerde Sam van. Met een heerlijk schot werd de 2-1 binnen geschoten. De mannen sleepten de dik verdiende overwinning binnen en dit werd samen met het publiek gevierd. Een stevige 5e plek in de Hoofdklasse is zeer knap.

Morgen speelt deze enthousiaste groep wederom thuis, om 10.30 uur tegen het Leidse DoCoS.