donderdag 09 december 2021

E Events

Pepernotenexpress bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Zondag 28 november a.s. rijdt Sinterklaas met drie Pieten mee op de Pepernotenexpress. Vanaf 11.00 uur vertrekt er elk heel uur een trein.

Sinterklaas laat voor zondag 28 november a.s. de stoomtrein extra oppoetsen door de stoker en de machinist. Zijn Pieten mogen daarbij helpen en dat betekent dat zij hierbij vast enige roetvegen op hun gezicht krijgen. Sinterklaas zal vanaf 11.00 uur elk heel uur maar liefst vijf ritten meerijden en alle kinderen op het station verwelkomen en weer uitzwaaien. De laatste rit met de stoomtrein vertrekt om 15.00 uur.

De goedheiligman en zijn drie Pieten hebben dus alle tijd voor de kinderen en er is dus meer dan voldoende tijd om hen eerst even te laten wennen. En dat levert natuurlijk leuke foto's op waarmee mama, papa of oma en opa weer heel blij mee zijn.

U kunt de treinkaartjes vooraf kopen via de website van het museum. Elk huishouden krijgt dan een eigen compartiment in het rijtuig zodat u veilig en zonder mondkapje op met de trein mee kunt. Bijkomend voordeel is dat er aandacht voor elk kind is omdat de trein niet helemaal gevuld zal zijn met passagiers.

Bij aankomst op het station wordt gevraagd om uw reservering en alle bezoekers van 13 jaar en ouder moeten hun Corona-toegangsbewijs en legitimatie tonen.

Als u uw (klein)kinderen op een kleinschalige manier met Sint en zijn Pieten wilt laten kennismaken, is dit een uitgelezen kans. Volwassenen betalen 9 euro voor een rit met de stoomtrein. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis en voor kinderen tot en met 11 jaar betaalt u 7 euro.